Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / YENİ GİRİŞ YOLUMUZU HİZMETE AÇTIK

YENİ GİRİŞ YOLUMUZU HİZMETE AÇTIK

Artvin’de şehir merkezine girişi yolu trafik sorununu kökünden çözen proje ‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ hizmete girdi.

Artvin Belediyesinin vizyon projelerinden biri olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin finansörlüğünde yaklaşık 10 milyon liraya yaptırılan ‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ trafiğe açıldı.

37’nci Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile hizmete giren Dr.Kadir Topbaş Bulvarı şehre giriş trafik sorununu kökünden çözerek ulaşımı rahatlattı.

Artvin Belediye Meclisi kararıyla Dr. Kadir Topbaş Bulvarı adı verildiğini söyleyen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptırılan caddenin Artvin Şehir Merkezine giriş trafik sorunun  kökünden çözdüğünü  belirtti.

Kocatepe, yeni şehir giriş yolunun yapılmasına en büyük desteği Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın verdiğini kaydederek yolun ismine belediye meclis kararıyla ‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ verdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildiğimiz günden bugüne kadar Belediyemizin bütçesinin birkaç katı destek oldu. Araç, gereç, teknik, üst yapı gibi birçok konuda maddi manevi destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu yüzden tüm Belediye Meclis üyelerimizin oy birliğiyle yeni giriş yolumuza Dr. Kadir Topbaş Bulvarı ismini verdik” diye konuştu.

Artvin’in şehir merkezine giriş trafiği sorununu kökünden çözen yeni yolu hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Kocatepe; “şehrin giriş trafiğini rahatlamak için ortaya koyduğumuz projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.  10 metre genişliğinde ve 350 metre uzunluğunda 9,84 eğimle yaptığımız yolu, zor coğrafyada toprak arme dolgu sıkıştırma yöntemiyle 9 aya tamamladık.

Yolumuzu Kafkasör Festivalimizle birlikte trafiğe açtık. Diğer taraftan peyzaj çalışmalarımız kapsamında duvar aydınlatma olarak bilinen ve çok güzel görsellik katan ışıklandırma sistemimizi yaya kaldırım yürüyüş yolumuzu tamamladık” dedi.

Kocatepe, Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’nın çevre düzenlemesi ve aydınlatma maliyetleriyle birlikte 10 milyon lira olduğunu söyledi.

Bu rakamın Artvin Belediyesinin yıllık bütçesinin üçte birinden fazla olduğunu belirten Başkan Kocatepe  “Bizim 21 milyon liralık bir bütçe ile böyle yüksek maliyetli projeleri hayata geçirmemiz biraz zor. Bu hizmeti Artvin’e kazandıran hemşerimiz Kadir Topbaş Ağabeyimize canı gönünden Artvin halkı adına teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

Kocatepe “Yeni giriş yolumuzun uzunluğu 350 metre. Toprakarme sistem olarak yapılan bu yolda 2 bin metreküp beton plakalar kullanıldı. 50 bin metreküp stabilize taş dolgu yapıldı. 2 bin metreküp taş duvar yapıldı. 500 metreküp perde beton yapıldı. 6 bin 500 metre 5 santimetre kalınlığında çelik şerit uygulaması yapıldı. Ortalama 10 metre genişliğinde 15 santimetre yüksekliğinde sıcak asfalt yapıldı. 250 metre açık su kanalı, 150 adet duvar aydınlatma led sistemi, 10 adet aydınlatma direği ile maliyeti 10 milyon lirayı buldu” dedi.

HAYVAN BAKIM EVİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR