Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / TÜRKİYE’NİN KUZEYİN’DE GÜNEY RÜZGÂRI ESTİ

TÜRKİYE’NİN KUZEYİN’DE GÜNEY RÜZGÂRI ESTİ

Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 38’incisi düzenlenen Uluslararası Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, 2. Günü konserler ile devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konser etkinliklerine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe, bazı daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
38’inci Uluslararası Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin 2’inci günü Milli İrade Meydanında düzenlenen konserler ile devam etti. Festival kapsamında ilk önce Artvin’in güçlü seslerinden Cesur Demir’in solistliğini yaptığı Grup İsina sahne alarak renkli performansları ile katılımcılardan beğeni topladı. Grup İsina’dan sona sahneye yerel sanatçı Deniz Durmuş ve orkestrası çıkarak Karadeniz şarkılarını seslendirdi. Giderek artan müzik şöleninde sahneye çıkan Cemal Çayırcı yüksek enerjisi ve sıkı performanslarından birini sergileyerek Artvinlilerin coşmasını sağladı.
Gecenin yıldızı ünlü popçu Yusuf Güneyin Artvinli hayranlarının karşısına çıkarak müzik ziyafetini zirveye taşıdı.
Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin denince akla ilk Kafkasör’ün geldiğini ve Kafkasör Festvalinin Artvin için bir marka olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu güzel Cuma akşamı muhteşem zamanlamayla ve hakikaten sizin gülen yüzünüzü gördükçe memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Artvin’imiz için hakikaten bir marka olmuş Kafkasör şenliklerinde hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlamıyorum. Festivalimize hepiniz hoş geldiniz. Artvin’e ilk atandığım zaman arkadaşlarım bana dedikleri ilk şey meşhur Kafkasör Festivalini anlattılar. Burada görev yaptığım 20 ay boyunca gördüm ki gerekten Artvin deyince Kafkasör Festivali akla geliyormuş. Artvin’i marka yapan değerlerin başında Kafkasör’dür. Bu markanıza sahip çıkın, buraya toplanarak bu markanıza sahip çıktığınız için ayrıca hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, festivalin kente ve ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileklerinde bulunarak, festivalin dünyadaki benzerlerine göre en barışçıl ve doğa dostu festival olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz birlikte Artvin’iz birlikte çalışırız birlikte eğleniriz birlikte üzülürüz, bu eğlencenin en güzelideKafkasörde olur. Kafkasör Festivalimiz artık uluslararası bir organizasyon oldu ve Artvin’imizin marka değeridir. Artvinde her ay en az bir tane konser etkinliğinin yapılacağını ve böyle etkinliklerle turizm şehri olacağız. 08.08 saat 2018’de ki Artvin’in prestij mekanı Çoruk Parkta düzenleyeceğimiz Uluslararası tanıtım Fuarına herkesi davet ediyoruz.” dedi
Konser etkinliklerinde sahne alan ünlü popçu Yusuf Güney, Artvin’in enerjisine hayran kaldığını ve Artvinlilerle beraber güzel bir akşam geçirdiklerini ifade etti.

BAKAN ÇELİKTEN BAŞKAN KOCATEPE’YE ZİYARET