Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / TÜRGEV İLK FOTOĞRAFÇILIK SERGİSİNİ ARTVİN’DE AÇTI

TÜRGEV İLK FOTOĞRAFÇILIK SERGİSİNİ ARTVİN’DE AÇTI

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Artvin TÜRGEV Nedime Lütfiye Günal Yüksek Öğretim Kız öğrenci Yurdu öğrencilerince vakfın Türkiye genelindeki ilk fotoğraf sergisi açıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sergi açılışına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, Artvin Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Bahattin Yetim, Defterdar İbrahim Bayraktar, Artvin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, İl Halk Eğitim Müdürü İsmail İnan, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar, Yurt Müdürü Aynur Efendioğlu ve öğrenciler katıldı.

TÜRGEV’in kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yurt bünyesinde açılan fotoğrafçılık kursu kapsamında öğrencilerin Artvin’in çeşitli bölgelerinde çekmiş olduğu 40 adet fotoğraftan oluşan sergisinin açılışını yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’in tanıtımı için güzel bir fotoğraf sergisi olduğunu dile getirerek emeği geçenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Sergi hakkında bilgi veren Yurt Müdür Yardımcısı Hatice Büşra Şahinbaş serginin TÜRGEV bünyesinde açılan ilk fotoğrafçılık sergi olduğunu ve bu yüzden büyük önem arz ettiğini söyledi.

Şahinbaş; “ Halk eğitim destekli olarak yurdumuzda 2016 -2017 eğitim öğretim dönemimin de iki fotoğrafçılık kursu açtık. Kurslarımıza toplamda 50 öğrencimiz katıldı. Artvin bölgesinin belli alanlarında fotoğraf çekimleri gerçekleştirdik. TÜRGEV bünyesinde ki Türkiye’de ilk fotoğraf sergimiz oldu. Sergimizde 40 tane doğa ve insana dair fotoğraf yer alıyor.

Sergimize ‘İZ’ adını verdik.  Bu fotoğrafların her öğrencimizden bir iz taşıması ve bu izlerin fotoğraflarla geleceğe aktarılması düşüncesiyle İZ ismini seçerek böyle bir sergi düzenledik” dedi.

Fotoğrafçılık Kurs eğitmeni Temel Okur ise TÜRGEV bünyesinde yaklaşık 4 aydır verdiği kursalar sonrasında yapılan alan çalışmalarında aldıkları eğitimleri uygulayarak en iyi çekilen fotoğraflardan sergi düzenlediklerini söyledi.

HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN OTURUM KARARLARI ÖZETİ