Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / TİYATRO EKİBİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

TİYATRO EKİBİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu profesyonellik yolunda ilerliyor.

Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu tiyatro eğitimlerine devam ediyor.

Artvin Belediyesi tarafından 2016 yılı başlarında kurulan ve ismine ünlü tiyatrocu Öztürk Serengil’in ismi verilen tiyatro topluluğu, temel tiyatro eğitimlerine devam ediyor. Kısa bir süre içinde büyük ilerleme kat eden sergilediği oyun, skeç ve oratoryo oyunlarıyla beğeni toplayan Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu yönetmen oyuncu Can Alibeyoğlu ve Özgür Atkın tarafından eğitim alıyor.

Artvin halk eğitim merkezi eğitim salonunda verilen ve 10 gün sürecek eğitimlerde Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu oyuncularına, temel oyunculuk eğitimi, ses, nefes, diksiyon, doğaçlama, hareket, sahne bilgisi, tiyatro tarihi, geleneksel Türk tiyatrosu, orta oyun, meddah, karagöz oyunlarıyla ilgili eğitimler verilecek.

Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu, ilk eğitimlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu yönetmen oyuncu Mehmet Karaosmanoğlu’ndan almıştı.

Kocatepe, “ Tiyatro Toplumun Temel Taşlarından Biridir”

Profesyonel bir tiyatro topluluğu oluşturmada kararlı olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, topluluğun kısa süre içinde kurulmuş bir ekip olmasına rağmen çok iyi bir uyum içinde başarılı oyunlar ortaya koyduğunu söyledi.

Tiyatronun toplumsal değerleri koruma, insanlara model olma gibi büyük katkıları olduğunu vurgulayan Kocatepe, “ Şehir ve Tiyatro topluluğu olarak tiyatronun önemimi, işlevini iyi bilip kendimizi bu yolda geliştirmeliyiz. Tiyatro topluluğu benim için en az okul kadar önemli. Çünkü tiyatro ekibinin en önemli görevlerinden biri insanları eğlendirirken bir taraftan da eğitmek, toplumsal, kültürel, milli ve manevi değerleri yansıtmaktır. Bunu gerçekleştirmek içinde tiyatro topluluğu olarak profesyonel bir yapıya kavuşmalıyız. Bizler bunun bilincinde hareket edip belli periyotlarla eğitimlerimizi almaya devam ediyoruz. Şuanda da Tiyatro ekibimiz İstanbul Şehir Tiyatrosundan gelen yönetmen oyuncu Can Alibeyoğlu ve Özgür Atkın tarafından temel tiyatro eğitimleri alıyor. Bu tarz eğitimlerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecek. İnanıyoruz ki sonunda tam profesyonel bir tiyatro topluluğu olarak tiyatro izleyicisini hem eğlendirirken bir taraftan da eğitip geliştireceğiz” diye konuştu.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrosu yönetmen oyuncu Özgür Atkın, “Genç tiyatro arkadaşların tiyatroya olan ilgisi bizleri çok mutlu etti” dedi. Atkın, yeni kurulmuş bir topluluk olmasına rağmen Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu’nun çok başarılı ve iyi kaynaşmış bir ekip olduğunu ifade ederken 10 günlük eğitim sürecinde kendi temel tiyatro eğitimlerini ve tecrübelerini aktaracaklarını belirtti. Atkın, kendilerine bu imkanı veren ve tiyatroyu sahiplenmesi konusunda da Başkan Kocatepe ile ekibine teşekkür etti.

HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN OTURUM KARARLARI ÖZETİ