Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ

Artvin Valisi Muhterem İnce, 30 Ağustos Zafer Bayram’ının 94’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

Yemeğe şehit ve gazi aileleri, Artvin Valisi Muhterem İnce, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan,  Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Murat Yenikomşuoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Bahattin Yetim ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali İnce burada yaptığı konuşmada,  devletin her zaman gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olacağını ve kapılarının kendilerine sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramının 94’üncü yıl dönümünün idrak edildiğini belirten Vali İnce, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayıp davetlerine iştirak eden herkese teşekkür etti.

Vali İnce, bu birlikteliğin çok büyük bir anlam arz ettiğini vurguladı.

Tarihimizin zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Vali İnce “ Bu vatan bize ecdadımızdan emanet bırakılırken, bunun çokta kolay olmadığını, şehitlerimizle, gazilerimizle bu ülkenin bize vatan kılındığının idrakinde ve bilincindeyiz. Milli mücadelemizde çok sayıda şehit verdik ve gazilerimiz oldu. Milli Mücadelede 211 Artvinli şehidimiz var. 211 Artvinli şehidimizle diğer illerden binlerce şehidimiz hangi ruhla şehit olduysa bugün de aynı ruhla şehit ve gazi oluyorlar. 94 yıl önce nasıl vatanımızı bölmek isteyen hainler vardıysa, bugün de benzer düşünceye sahip hainlerle karşı karşıyayız. Adları ne olursa olsun; kiminin adı Bölücü Terör Örgütü, kiminin adını FETÖ terör örgütü, kimin adı başka bir şey. Bu vatanımıza göz diken hainlere karşı dışarıdan destekleyen destekçilerine karşı hepimizin uyanık olması lazım” dedi

-Bu Hainlere En Güzel Cevap En Kısa Sürede Verilecektir

Vali İnce konuşmasının devamında “ Hepimizin bu birlik beraberliği koruması lazım. Onları rahatsız eden de bu birlik ve beraberlik ruhumuz. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğimizi, vatanımıza, ülkemize olan sahipliğimizi en güzel şekilde ispat etmemiz ve bunu göstermemiz lazım. Hainler şunu unutmasın ki bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayıncaya kadar, mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir. Milletimizden aldığımız güçle bunları bertaraf edeceğimizden hiç birimizin şüphesi yoktur. Bu güçle ve inançla mücadelemiz, bütün güvenlik güçlerimizle, milletimizin birlik ve beraberliği ile sürecek ve bu hainlere en güzel cevap en kısa sürede verilecektir” diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, Türk Milletinin Anadolu’ya giriş yaptığı 1071’den bugüne kadar, ağustos aylarında yeni zaferler yeni fetihler yaptığını söyledi.

Büyük Taarruz’un da Kurtuluş Savaşı’nın neticelenmesini sağlayan en önemli zafer olduğunu ifade eden Kocatepe “1071 Malazgirt’te yine böyle bir Ağustos’tu. Ecdadımızın büyük fethinden sonra inşallah Cerablus zaferinde yine böyle bir Ağustos ayında gerçekleşecek.  Bize yurt eden dedelerimiz ki onlar kanlarıyla, canlarıyla bu ülkeye milletimiz mührünü vurdu ve tapusunu aldı” dedi.

Kocatepe, “Anadolu canla kanla alındı ve canla kanla korumaya devam ediyor. Hepimiz cennete gitmek isteriz, ama hiç birimiz ölmek istemiyoruz. Cennete gitmenin yolu da maalesef dünya hayatımızın sonlanmasıyla mümkündür. Hiç birimiz değil ki evladımızı, canımızı tanımadığımız birini bile toprağa kıyamıyoruz” diye konuştu.

Yemekte Vali İnce ve protokol üyeleri şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS KARARLARI ÖZETİ