Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / SAĞLIK İÇİN 100 GENCE BİSİKLET

SAĞLIK İÇİN 100 GENCE BİSİKLET

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Artvin’de ki Lise öğrencilerine 100 bisiklet.

Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyi azaltmak ve sağlıklı yaşama teşvik amacıyla Artvin’e gönderdiği 100 bisiklet Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Valilik önünde düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı.

Bisiklet dağıtım törenine Vali yardımcısı Önder Coşkun, Belediye Başkan vekili Erkan Yazan, Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, İl protokolü, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, bisiklet dağıtımı programında yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı tarafından ‘fiziksel aktiviteyi teşvik projesi’ kapsamında Artvin’e 100 adet bisiklet gönderildiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine 290 bisiklet dağıtıldığını hatırlatan Güleç, “Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan protokol doğrultusunda sporu ve hareketi hayatımıza sokabilmek için bisiklet dağıtım töreni yapıyoruz. Bugün burada bunun bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile hareketli yaşamın bir ayağı olan sporu hayatımıza sokuyoruz. Hareket olmazsa çağımızın bir hastalığı olan şişmanlık olur. Şişmanlıkta birçok hastalığın habercisidir. Bu hastalıklara yakalanmama adına sağlıklı yaşama adına kaliteli yaşama adına sporu hayatımıza sokmamız lazım. Daha önceden ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine 290 bisiklet dağıtmıştık. Artık 19 Mayıs dolayısıyla gençlerimize 100 bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Bunların 24 tanesi bizim çocuk evlerinde kalan gençlerimiz bunun devamlılığı olacak sayıyı gençler bazında 450 adete tamamlamak istiyoruz” dedi.

Konuşmalar ardından halk oyunları gösterisi yapılarak protokol tarafından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

Öğrenciler, Bisiklet dağıtılmasından gayet memnun olduklarını bundan sonra daha sağlıklı yaşamak için pedal çevireceklerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni