Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Belediyemizi ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Artvin Belediyesini  ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 134 milyon lira tutarındaki 21 adet yatırım müjdesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 11 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atmak için Artvin’e geldi.

Program kapsamında Artvin Belediyesini ziyaret eden Eroğlu, Artvin Belediyesi önünde Zabıta karşılama mangasını selamlayarak personelle tek tek tokalaştı.

Karşılama sonrası başkanlık makamına çıkan Bakan Eroğlu, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den bilgi aldı.

Başkan Mehmet Kocatepe, Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Artvin’e yapmış olduğu yatırımlardan dolayı da teşekkür etti.

Kocatepe; “Artvin’imizin Velinimeti olarak görüyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı bölge ve genel müdürlüklerinin Artvin’e yaptığı hizmetlerin Belediye’nin bütçesinin birkaç kat fazla olduğunu söyleyen Belediye başkanı Mehmet Kocatepe, “ Artvin’imize hükümetimizin elinin değdiğini, en çokta Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve bağlı kurumlarımız tarafından yapılıyor. Sizi Artvin’imizin velinimeti olarak görüyoruz” dedi.

Başkan Kocatepe, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle yapılıp Belediye’mize devredilen 5 tane çalışma oldu. Bunlar, 50 Milyon Bütçelik Artvin İçme Suyu Projesi, 45 Milyon bütçelik Çoruh Park Projesi, insan hayatına destek noktasında beklide en önemli çalışma İskebe Dere Islahı, İskebe Yolu Yürüyüş Parkuru, Geçici Çöp Depolama Sahası Bakanlığımıza bağlı kurumlar tarafından yapılmıştır.

Sayın bakanım gerçekten çok güzel hizmetler yapılıyor. İçme suyumuz hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün içme suyu arıtma tesisimizin temelini atacağız. Atık su arıtma tesisinin projeleri tamamlanmak üzere. Çoruh Park’ı devr aldık açtık. Kafeteryalarıyla çocuk oyun alanlarıyla, gençlik eğlence merkeziyle daha cazibeli hale getiriyoruz” dedi.

Turizmin alt yapısı olması konusunda birkaç projesini de dile getiren Başkan Kocatepe, Bakan Eroğlu’ndan taleplerde bulunarak Artvin için yapmış ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Kocatepe’nin taleplerine bu güne kadar olduğu gibi tam destek olacaklarını Belirten Bakan Eroğlu, tüm imkânlarla bu taleplere de gerekli desteklerin verileceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, yaklaşık 7 ay önce Artvin ziyaretinde Belediye Başkanlığının şehre yeni giriş yolu temel atma törenine katıldığını hatırlatarak ; “ temel attığımız yolu bitmiş şekilde görünce başkan uçuk şeyler düşünüyor ve yapıyor” dedi.

Eroğlu “Türkiye’de en çok yatırım yaptığımız il Artvin”

Artvin daha da güzel hale geleceğini de belirten Eroğlu, “ Artvin’in daha güzel hale gelmesi için elimizden geldiği kadar bizde destek veriyoruz.  İçme suyu tesisini tamamlayacağız. Mükemmel bir arıtma tesisi yapacağız. Atık su arıtma tesisi projesini biran önce bitirip benim önüme getirecekler.

Türkiye’de en çok yatırım yaptığımız yerlerden birisi burası. Dere ıslahları, barajlar, yeni yerleşim yerleri bunlar büyük yatırımlar” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Kocatepe, Bakan Eroğlu’na filografi sanatıyla yapılmış Türk Bayrağı hediye etti.

Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni