Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / MURGUL’DA BİR DİZİ AÇILIŞ YAPILDI
murgulda toplu açılış mehmet kocatepe

MURGUL’DA BİR DİZİ AÇILIŞ YAPILDI

Artvin Murgul ilçesinde Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve protokolün katılımıyla Anaokulu, Öğrenci Yurdu ve Aerobik-Fitness  salonu açılışı yapılarak Murgul Bakır El İşlemeciliği Kurs öğrencileriyle Murgul Huzur Evinde kalan yaşlıları ziyaret ettiler.

Murgul Anaokulu Törenle Hizmete Açıldı

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yaptırılan ve Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince projelendirilen ve yaklaşık 900 bin liraya mal olan 80 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete açıldı.

İlçe merkezinde inşa edilen anaokulunun açılışına, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu, Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Borçka Belediye Başkanı Aslan ATAN, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, AK Parti Artvin İl Başkanı Av.Erkan Balta, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci,   2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle il genelinde toplam 12 adet okul öncesi eğitim kurumu bulunduğunu,  okulöncesinde 118 derslikte toplam 120 öğretmen,  2.190 okulöncesi öğrencisi ile eğitim ve öğretime devam edildiğini söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit konuşmasında Artvin’in önümüzdeki süreç içerisinde yolculuğunu eğitim ve turizm üzerine planladığını belirterek, “ Bugün bir eğitim açılışında sizlerle bir aradayız ama bu yeterli bir sonuç değil.  Yapımı tamamlanan bu okulumuz 80’i aşkın çocuğumuzun eğitim yuvası haline dönüşecek.  İl genelinde toplam 12 anaokulumuz bulunuyor. Anaokullarına çok önem veriyoruz.  Bu anaokulları önümüzdeki süreç içerisinde birçok yavrumuzu ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak noktaya ulaşmasını sağlayacak temel yatırım alanları olacak.” dedi.

-Milletvekili Kışla,” Eğitim’de Artvin’i ciddi yerlere taşıdık”-

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise, milletvekili görevini üstlendiği günden beri Artvin’de tüm ilçelerin ihtiyaçlarını karşılama gayreti içinde olduğunu söyledi.

Görev süresi boyunca Artvin’de güzel eserler kazandırma noktasında çeşitli proje çalışmaları bulunduğunu belirten Kışla “ Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Eğer güçlü bir devletimiz olmasaydı, güçlü bir ekonomi olmasaydı bunları yapmaya benim gücüm yetmezdi. Bugün güzel bir eğitim kurumu olan anaokulunun açılışını yapıyoruz. Artvin’de eğitim noktasında nerede yatırıma ihtiyaç varsa gerek Milli Eğitim Bakanımız gerekse de Müsteşarımız taleplerimizi geri çevirmedi. Artvin’i eğitimde ciddi bir noktaya taşıdık. Üç şeye çok önem verdik. Eğitim, sağlık, ulaşım. Bu üç konuda Artvin’i çok daha farklı yerlere taşımamız lazım. Eğitimde her ilçemizde ihtiyaçlarımız olan yurt, okul, üniversite, araç ve gereç noktasında ilçelerimizi bir noktaya taşıdık taşımaya da devam ediyoruz. Göreve başladığımızda Artvin üniversite sıralamalarında 78-81. sıralarda yer alıyordu. Geçen yıl itibarıyla 31. sırada yer aldık. İnşallah 4 yıl sonra Artvin sıralamada ilk 10 içerisinde yer alacağını ümit ediyorum. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Artvin bu başarıyı hak ediyor” dedi.

Vali Cirit, Milletvekili Kışla ile Başkan Kocatepe birlikte anaokulun açılış kurdelesini anasınıfı öğrencisi ile birlikte keserek hizmete açtı. Okulu gezerek minik öğrencilerle bir süre sohbet ederek okulu inceledi.

-100 öğrenci kapasiteli pansiyonun açılışı yapıldı

Anaokulunun açılışının ardından Vali Cirit, Milletvekili Kışla ile Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe daha sonra 100 öğrenci kapasiteli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu ’nu hizmete açtı.

Bakır İşlemeciliği Kursu Ziyareti

Bakır madenleriyle ünlü Artvin’in Murgul ilçesinde, Kaymakamlık, Milli Eğitim ve İŞKUR müdürlükleri işbirliğiyle açılan kursu ziyaret eden Vali Kemal Cirit, Milletvekili İsrafil Kışla ile Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve protokol üyeleri kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi. Kursiyerler tarafından bakır üzerine yapılan işlemli tepsi, sürahi ve bardak  hediye edildi.

HAZİRAN AYI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN OTURUM KARARLARI ÖZETİ