Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Minik Öğrencilere Hayvan ve Doğa Sevgisi

Minik Öğrencilere Hayvan ve Doğa Sevgisi

Artvin Belediyesinden anlamı bir proje daha

Sevgiyi Paylaşıyoruz

Minik Öğrencilere Hayvan Ve Doğa Sevgisi

Artvin Belediyesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin Milli Eğitim İl Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen çocuklara çevre bilinci ve hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen “Doğa ve Çocuk Projesi” kapsamında okul öncesi öğrencilerine Doğa ve Çocuk konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Proje koordinatörlüğünü Artvin Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Yaşar Avcı ile Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi aynı zamanda yeni kurulacak olan Hayvan Sever topluluğu danışmanı Emel Ertürk’ün yaptığı Doğa ve Çocuk Projesiyle minik öğrencilere,  Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri gönüllü olarak drama tiyatro oyunlarıyla hayvanlara ve doğaya nasıl davranılması gerektiği anlatılıyor.

Vakıfbank İlkokulu çok amaçlı salonunda yapılan programı Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Milli Eğitim İl Müdürü Abdülcelil Kahveci, Vakıfbank İlk Okulu Okul Müdürü Seçkin Yaşar Gündoğdu,  okul yöneticileri, öğretmenler ve anasınıfı öğrencileri izledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından yapılan gösteriyi minik öğrenciler ilgiyle izleyerek eğlenceli dakikalar yaşadı.

Gösteri sonrasında Artvin Belediyesi Veteriner hekimliği tarafından getirilen canlı maskot kedi ve köpekleri seven öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Seygiyi Buradan Yayalım

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, burada yaptığı açıklamada; Doğanın bir parçası olan hayvanlarla minik öğrencilerin doğru iletişim kurmaları noktasında eğitim verdiklerini belirterek doğa ve çocuk sunumu adı altında proje yürüttüklerini söyledi. Kocatepe ; “  Belediye veteriner hekimliği müdürlüğümüz sokakta yaşayan kedi, köpek gibi hayvanları sunumlara getirerek bizzat uygulayarak gösteriyoruz. Hayvanlara nasıl davranılması noktasında belediye olarak hazırlattığımız resimlerlere anlatılan kitaplarımızda var. Biz biliyoruz ki hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi de olmuyor. Hayvanlar bizim merhametimize bizim sevgimize muhtaç canlılar onlardan korkmayalım onları sevelim.

Artvin bu işin en güzel yapılacağı yer. Artvin yemyeşil. Artvin boğanın doğanın çiçeğin böceğin iç içe yaşadığı bir kent. Biz bu sevgiyi tüm dünya insanlığının en çok ihtiyaç duyduğu bir duyguyu sevgiyi buradan yayalım çocuklarımızı da bu konuda bilinçlendirelim istiyoruz” dedi.

Artvin Milli Eğitim İl Müdürü Abdülcelil Kahveci ise çocuklara küçük yaştan itibaren hayvan sevgisini aşılama onlarla doğru iletişim kurmayla ilgili etkinlik yapıldığını söyleyerek “ organizasyona büyük katkı sunan Artvin Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kocatepe’ye Artvin Çoruh Üniversitesine canı gönülden teşekkür ediyorum.  Hayvanlarında en az insanlar kadar değerli olduğunu bu anlayışın yaygınlaştığı bir toplum arzu ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR SOKAĞINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI