Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KULÜPLER ARASI HALK OYUNLARI İL FİNALİ YAPILDI

KULÜPLER ARASI HALK OYUNLARI İL FİNALİ YAPILDI

Türkiye Halk Oyunları Federasyonun 2018 yılı takviminde yer alan kulüpler arası halk oyunları yarışması il finali yapıldı.

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonun merkez spor salonunda düzenlenen yarışmaya il ve ilçelerden 6 kulüp katıldı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere dört kategoride, düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda yapılan yarışmalarda halk oyunları ekipleri dereceye girmek için en iyi performanslarını sergileyerek jüriye beğendirmeye çalıştı.

Yarışmada kendi kategorilerinde birinci olan halk oyunları ekipleri Türkiye Şampiyonasında Artvin’i temsil etmeye hak kazandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği halk oyunları yarışmasını Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı ve Halk Oyunları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Erkan Yazan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, bazı kurum amirleri ve binlerce vatandaş izledi.

Düzenlemesiz Dal da Minikler de Artvin Belediyesi Halk Oyunları Spor Kulübü, Yıldızlar da Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü,  Gençler de Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Büyükler de Atabarı 08 Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.

Düzenlemeli Dal da ise Minikler de Tütüncüler Kültür Sanat Gençlik Spor Kulübü, Yıldızlar Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Gençler Anadolu Lisesi Gençlik Spor Kulübü, Büyükler de ise Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinciliği göğüsledi.

Minikler Birincisi Artvin Belediyesi

Yarışmada en iyi performans sergileyen minikler kategorisinde Artvin Belediyesi Halk Oyunları Spor Kulübü oyuncuları birincilik kupasını aldı. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, minik oyuncuları tebrik ederek Türkiye Şampiyonluk kupasını ilimize kazandırmaları konusunda başarılar diledi.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız

15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR