Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE’DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞURE İKRAMI

KOCATEPE’DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞURE İKRAMI

Artvin Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler ve şehir yerleşkesi başta olmak üzere Yeni Mahalle Hanımlar Lokali ve Çarşı Mahallesi Hastane Kavşağında aşure dağıtımı yaptı.

Artvin Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesinde öğrencelilere aşure dağıtımı yaptı. Aşure dağıtım Etkinliğine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Peker ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe ve Rektör yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Peker öğrencilere aşure dağıttı. Başkan Kocatepe, aşure dağıtımında yaptığı konuşmada, Artvin Çoruh Üniversite öğrencilerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları projeler hazırlayacaklarını ve belediyenin sosyal tesislerinden indirimli yararlanacaklarını belirtti. Konuşmasının devamında şunları söyledi: ” Aşure acının sevginin dostluğun aynı zamanda inancın paylaşımı toplumların manevi dinamiklerini canlı tutan bu tür sosyal adetler var bunlardan bir tanesi aşuredir. Bugün biz istedik ki şehrin değişik yerlerinde olduğu gibi üniversitemizde de aşure dağıtarak inancımızı ve yaşayışımızı gençlerimize ve halkımıza hatırlatalım. Özellikle mezhep çatışmalarının çıkarılmaya çalıştığı bu dönemde, hiçbir mezhep gözetmemeksizin Anadolu’nun her tarafında aşurenin yoğun bir şekilde yapılması milletimizin İslam ümmetinde birleşmesinde nasıl bir kilit nokta olduğunu göstermesi de önemlidir. Aşuremiz mübarek olsun. Allah niyetimizi kabul etsin. Öğrencilerle yapmak önemli çünkü öğrencilerimiz şehrimizin yani bizim misafirlerimiz. Bizde misafirperver bir milletiz. Artvin’imizin geleceği için yaptığımız her adımda bu misafirlerimizi düşünmeliyiz.

Artvin Belediyesi olarak Artvin Çoruh Üniversitesi ile her konuda diyalog içindeyiz. Bundan sonra üniversite öğrencilerimizle her ay değişik yerlerde birlikte olacağız. Hafta sonları onları turizm noktalarına araçlarımızla götüreceğiz. Belediye sosyal tesislerimiz de indirimle faydalanabilecekler. Öğrencilerimiz sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalarımız olacak.”

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler 2. Sınıf öğrencisi Murat İlvendi; “Muharrem ayı kapsamında aşure etkinliğini düzenlediği için Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye ve bu organizasyon emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Artvin Belediyesinin öğrencilere yönelik daha çok sosyal programlar düzenlemesini istiyoruz.” dedi.

Etkinlik Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Üniversite öğrencilerinin sohbet etmesiyle son buldu.

KÜLTÜR SOKAĞINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI