Anasayfa / Galeri / KOCATEPE’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

KOCATEPE’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Kocatepe mesajında; “19 Eylül 1921, Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verildiği gün. Bugün 95. yıldönümü.

Bugün aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehitler vatan uğruna nurlanan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlar ve şehitlerimizin emaneti olan değerlerin yaşatıcılarıdır. Ebediyete kadar anılacak bir şey varsa, milli değerlerimizi yaşatan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bu nedenle millet olarak aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz.

Bugün Büyük ve Güçlü Türkiye’yi onların idealleri ve kahramanlıklarıyla imar ediyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz onlar sayesinde anlam buluyor. Vatanın kıymetini onların fedakârlıklarıyla daha iyi anlıyoruz. Onlarla bugün dünyanın dört bir tarafın da anılıyoruz, onlarla hak ve adaletin yanında olduğumuzu cümle aleme ilan ediyoruz. Dün Kore’deydik, Kıbrıs’taydık; bugün barışa katkı sağlamak üzere uluslararası alanda ihtiyaç duyulan her yerdeyiz.  Bu yarın da böyle olacak.

Yurdumuzun topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret örneği göstererek en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımızdır. Onların canlarını hiçe sayarak ortaya koyduğu mücadeleye minnettarız. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KOCATEPE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN STRASBOURG’DA