Anasayfa / Haberler / KOCATEPE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

KOCATEPE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu belirten Kocatepe, İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik mesleğinin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir görev içerdiğini söyledi.

Başkan Kocatepe, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Çağımızın en zorlu mesleklerinden birisi olan gazetecilik, insanlara hızlı ve sağlıklı haber verme bilincini bünyesinde barındırmaktadır. Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak ve güçlendirmek, kamu yararına her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulmasını açısından önemli bir yere sahiptir.  Basının, gazeteciliğin ne kadar önemli  ve kutsal bir görev olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı bir kez daha gördük. Dünyaya bu olayı saniye saniye yansıtan halkın ülkesine sahip çıkması konusunda çağrıda bulunan tüm medya çalışanlarını yürekten tebrik ediyor kutluyorum.

Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. O sebeple Artvin Belediyesi olarak basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine olan inancımız tam.  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, doğru, ilkeli ve tarafsız haber yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, büyük bir gayretle görevlerini fedakârca yerine getirmeye çalışan gazetecilerimize Artvin’e hizmetlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyor, meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan tüm gazetecileri tebrik ediyor, ilk basın şehidi Hasan Fehmi’de bu zamana kadar hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

HABAZOĞLUNA YENİ BAĞLANTI YOLU