Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE, “TİYATRO EN AZ OKUL KADAR ÖNEMLİ”

KOCATEPE, “TİYATRO EN AZ OKUL KADAR ÖNEMLİ”

Başkan Kocatepe, Artvin belediyesi Öztürk Serengil tiyatro topluluğuyla Artvin sofrasında bir araya geldi.

Artvin Sofrası sosyal tesislerinde gerçekleşen akşam yemeğine Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ile Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro Topluluğu oyuncuları katıldı.

Akşam yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kısa bir süre içinde kurulmuş bir ekip olunmasına rağmen çok iyi bir uyum içinde başarılı oyunlar ortaya konduğunu belirterek Artvin’de tiyatro kültürünü sağlam temeller de oluşmasını sağlayacak olanın bu tiyatro topluluğu olduğunu söyledi.

Tiyatronun toplumsal değerleri koruma, insanlara model olma gibi büyük katkıları olduğunu vurgulayan Başkan Kocatepe, “kurmuş olduğumuz tiyatro topluluğu olarak işin daha çok başındayız. İçinde bulunduğumuz bu tiyatro ekibinin önemini bilmeli ve kendimizi bu yolda geliştirmeliyiz. Tiyatro topluluğu benim için en az okul kadar önemli çünkü tiyatro ekibinin en önemli görevlerinden biri insanları eğlendirirken bir taraftan da eğitmek, toplumsal, kültürel, milli ve manevi değerleri insanlara yansıtmasıdır” dedi.

“Oyunlarımızla Değerlerimizi Ortaya Çıkarmalıyız”

Kocatepe, “Tiyatro topluluğu olarak sergileyeceğimiz oyunlarla daha çok şehrimizin değerlerini, şivesini ön plana çıkarmalıyız. İnsanları eğlendirerek değerlerini hatırlamalı ve izleyicileri eğitmeliyiz. Artvin Şifesi Oyunlarımızı Oynamalıyız. Tiyatro topluluğumuzun ismini verdiğimiz hemşerimiz ünlü tiyatrocu Öztürk Serengil’in hayatını anlatan güzel bir oyunla güzel bir giriş yapabiliriz. Böyle güzel bir girişle hem hemşerimizi anmış, hem de izleyicimize tiyatro kültürünü tanıtmış oluruz” diye konuştu.

DSC_9089DSC_9090 DSC_9093 DSC_9097 DSC_9102

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı