Anasayfa / Haberler / KOCATEPE, REGAİP KANDİLİ MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

KOCATEPE, REGAİP KANDİLİ MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, üç ayların başlangıcı ve Perşembe gecesi idrak edeceğimiz mübarek “Regaip Kandili” münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak vatandaşların bu müstesna günlerini kutladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, mesajında duygu ve düşüncelerini şöyle belirtti; “Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan mübarek üç aylar, Yüce Mevla’mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı, rahmet ve bereket mevsimidir. IMG_4162Üç aylar, her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimidir. Mübarek Ramazan ayı ve Bayramı’yla doruk noktaya ulaşan manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Üç aylar, kalplerimizi, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir.Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Hoşgörü, sevgi ve saygıyı bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz. Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili’nin ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur, sağlık ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

ABBB

Artvin’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı