Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE ; ” POZİTİF BİR AYRIMCILIK DEĞİL, GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

KOCATEPE ; ” POZİTİF BİR AYRIMCILIK DEĞİL, GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Engellilere Pozitif ayrımcılık değil görevini yerine getirdiklerini vurguladı.

Belediye Başkan Mehmet Kocatepe,  Asıl engelin  yürekte olduğunu ifade ederek birliktelikle tüm engellerin aşılacağını söyledi. Başkan Kocatepe;” Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Belediyemiz hizmetlerini planlarken her zaman engelli vatandaşlarımızı da düşündük ve düşünmeye devam ediyoruz. Pozitif bir ayrımcılık değil biz görevimizi yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu zamana ilimizde ilklere imza atarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya çalıştık. Engelsiz Yaşam Merkezimizle engelli vatandaşlarımıza, ev hanımlarına Artvin’e özgü hediyelik eşya üretmelerine imkan sunduk.Bununla birlikte kısa zaman sonra açılışını yapacağımız Artvin’in ilk ve tek engelsiz yaşam parkını engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.   Belediyemizle engelli vatandaşlarımızın iletişimini kolaylaştırmak adına uygulamaya koyduğumuz ‘İYİbu’ projemizle Beyaz Masa birimizle görüntülü şekilde iletişime geçerek işaret diliyle sorunlarına çözüm oluyoruz. Bu projemiz Artvin’i Türkiye’de ‘Engelsiz Şehir’ olarak tescilledi.

Engelsiz Artvin için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Fiziki engelleri ortadan kaldırarak onların yaşamlarını bir nebze kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza desteğimiz artarak devam edecek. Hepimizin engelli adayı olduğumuzu ve korunması gerekenin engelli vatandaşlarımız değil, engelli vatandaşlarımızın hakları olduğunu unutmamalıyız. Unutmayın ki Artvin Belediyesi sadece 3 Aralık’ta değil, her gün sizlerle beraberdir.” dedi.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı