Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE DÖNEMİNDE DERE MAHALLESİ ARZULADIĞI HİZMETLERE KAVUŞTU

KOCATEPE DÖNEMİNDE DERE MAHALLESİ ARZULADIĞI HİZMETLERE KAVUŞTU

Dere Mahallesi Muhtarı Hasan Kalaycı, Başkan Kocatepe döneminde Dere Mahallesi’nin önemli sorunlarının giderildiğini belirtti

Belediyemizin mahallelerde yaptığı hizmetleri muhtarlarımızla değerlendirme programı kapsamında bu hafta Dere Mahallesi Muhtarı Hasan Kalaycı ile bir araya geldik. Dere Mahallesinde yapılan hizmetleri yerinde inceleyerek açıklamalarda bulunan Muhtar Kalaycı,  Dere Mahallesi’nin Artvin’in en kalabalık mahallelerinden olduğunu ve Artvin’in turizmde ki yeni destinasyon merkezi olan Atatepe’ye mahallerinden ulaşım sağlandığını ifade ederek Başkan Kocatepe döneminde Dere Mahallesi sakinlerinin arzuladıkları hizmetlere ulaştığını ve bu dönemde mahallenin önemli sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Dere Mahallesi Muhtarı Hasan Kalaycı:

“Yurttaş Saraç Caddesindeki Yol Genişletme Çalışması ile Dere Mahallesi Trafiği Nefes Alacaktır.

Artvin’de Kafkasör’den sonra en çok tercih edilen turistlik yer Dünya’nın en büyük Atatürk Heykelinin ve aynı zamanda Artvin Belediyesinin Sosyal Tesisinin bulunduğu Atatapedir. Buranın ulaşımı da bizim mahallemizin Yurttaş Saraç Caddesinden sağlanıyor ve yollarımız dar olduğundan trafik sorunu yaşanıyordu. Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe sağolsun turistlere Artvin’imize güzel tanıtma noktasında ve mahalle trafiğimizin rahatlaması açısından yol genişletme çalışmaları başlandı. Çalışmalar tamamlandığında mahallemizde yaşanan trafik sorunu tarih olacaktır.

Artvin’in Yükselen Değeri Dere Mahallesi Habazoğulu Sokak

Mahallemizin Habazoğlu Sokağının bulunduğu mevki Artvin’imizin yeni gelişen mevkisidir. Burada yaklaşık 200 hanenin oturduğu siteler yapıldı ve boş arsalar hala daha mevcuttur. Habazoğlu Sokakta yapılan yol genişletme çalışmaları ve yeni bağlantı yolları ile boş arsalarda değerlendirilerek Artvin’e yeni konutlar kazandırılacaktır.  Başkanımız Mehmet Kocatepe’de mahallemizin bu mevkisindeki büyümeyi fark etti ve Habazoğulu Sokakta,  3-4 metre yüksekliğinde duvar çalışması ile 200 metrelik yol genişletme yapıldı. Yine Habazoğlu Sokağın devamı olan ve Dere Mahallesini Çarşı Mahallesine bağlayan Tekel Sokaktada yol genişleme çalışmaları yapıldı. Yol genişletme çalışmalarının neticesinde Habazoğlu Sokakta ve Yurttaş Saraç Caddesinde oturan vatandaşlarımız artık trafik sorunu yaşamayacaklardır.

Çocuklarımız Okula Daha Rahat Ulaşacak

Dere Mahallesini Orta Mahalleye bağlayan bu yolu sadece Elitpark Sitesinde oturan vatandaşlarımız değil Habazoğlu sitesinde, Habazoğlu Sokakta ve Yurttaş Saraç Caddesinde oturan vatandaşlarımız faydalanacaktır. 7 Mart Okulunda eğitim gören öğrencilerimizde artık bu yolu kullanarak daha kısa bir sürede okullarında olacaklardır. Çakmakçılarda, Yukarı Şehitlikte oturan veya buralarda işi olan vatandaşlarımız artık şehir trafiğine girmeden Gökorman’a çıkabileceklerdir.

Başkanımız Mehmet Kocatepe, hizmete gelir gelmez Atatepe’nin yolunu asfaltlayarak bariyer çalışmaları yaptı. Mahallemizde yaptığı bu büyük çalışmalarının yanı sıra asfaltlama çalışmaları olsun, mahalle temizliği olsun daha bir çok alanda hizmetlerini esirgemiyor.

Yol genişletme çalışmalarımız vatandaşın arazisinden geçtiğinden ötürü yerlerini veren arazi sahiplerine ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’nin  verdiği sözleri yerine getirdiğinden dolayı kendilerine mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum.

Başkan Kocatepe, Artvin genelinde iyi çalışmalar yapıyor çalışmalarına da devam edecektir. İnşallah vatandaşlarımız başkanımıza bizi mahcup etmez.”dedi.

BAŞKAN KOCATEPE GAZETECİLERE PROJELERİ GEZDİRDİ