Anasayfa / Haberler / KOCATEPE’ DEN RAMAZAN AYI MESAJI

KOCATEPE’ DEN RAMAZAN AYI MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin halkının Ramazan Ayı’nı tebrik ederek, Ramazan Ayı’nda manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade etti.

Vatandaşların Ramazan Ayı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için belediyece çeşitli tedbirler alındığını da belirten Başkan Mehmet Kocatepe, “Ramazan Ayı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm önlemler alındı. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan Ayı’nı geçirmeleridir. ” ifadelerini kullandı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, mesajında; “11 ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nın, hem maddi hem manevi bereketini yaşama şansına bir kere daha kavuştuk. Ramazan Ayı’nın dini ve sosyal hayatta müstesna bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Oruç tutmak nefsimizi terbiye ederken, açlığın ne kadar güç olduğunu, bize verilen nimetlerin kıymetini ve yardıma muhtaç olanları daha iyi anlamamıza vesile olmaktadır.

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, birlik ve beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel bir zaman dilimidir. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ay boyunca, yardıma muhtaçlar sevinmekte, hayırda bulunanların malları bereketlenirken, vücutlar oruçla sıhhat bulmaktadır. En büyük erdemlerden olan sabrın pekiştirildiği, gönüllerin yumuşadığı, manevi dünyamıza daha çok yöneldiğimiz, ikramlarla dostlukların kuvvetlendirildiği, her anlamda birçok fazileti olan mübarek Ramazan Ayı’nın vatandaşlarımıza ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini dilerken Artvin halkı başta olmak üzere tüm İslam Âleminin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Artvin’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı