Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE, ATATEPE’DE DİN GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

KOCATEPE, ATATEPE’DE DİN GÖNÜLLÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Ekim ayının ilk haftası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri kapsamında Artvin Belediyesi tarafından, Atatepe Sosyal Tesislerinde merkez ve köylerdeki imam hatipler ile il müftülüğü çalışanlarına akşam yemeği programı tertip edildi.

Artvin Belediyesi tarafından, Atatepe Sosyal Tesislerindeki düzenlenen akşam yemeği programına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Müftüsü Kemal Uçkun, il müftülük çalışanları, merkez ve köy imam hatipleri katıldı. Program; Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve İl Müftüsü Kemal Uçkun’un konuşmalarıyla başladı. Yemekten sonra Kuranı Kerim okundu dua edildi. Ney dinletisi ile son buldu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bir mümin idarecinin nasıl olması gerektiğini anlatarak  çalışkanlığıyla, adaletiyle, sevgisiyle, merhametiyle örnek olamıyorsa makam ve mevkiin hiçbir önemi olmadığını söyledi.

Başkan Kocatepe; ”Buradan güzel mekânımız sizden güzel misafirimiz yok. İşte mekânları hayra kullanmak böyle bir şey ne güzel ettiniz geldiniz de bu hayra vesile oldunuz. Acının, sevginin, dostluğun ve inancın paylaşıldığı aşure haftamız mübarek olsun. Camiler ve Din görevlileri haftası; ben şöyle dedim gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister kahve bahane bu vesile bir araya geldik.

Artvin de 3.5 yıldır çalışıyorum ilahiyatçıyım meslektaşınızım emin olun Artvin’de her yerden daha çok size ihtiyaç var ne olur namazı kıldırınca eve gitmeyin gidin bir kahvede oturun, insanları kötü alışkanlıktan uzaklaştırmaya çalışın.  Ben bu şehrin imarını yapacağım sizlerde yüreklerin gönüllerin imarını yapacaksınız. Artvin’deki mücadelemiz parti mücadelesi değildir.  Sizin yıllarda kürsüde anlattıklarınızı bir fiil hayata getirmekten başkada hedefim yoktur!  Bir mümin idareci nasıl olmalıdırın örneği olamıyorsak çalışkanlığımızda, adaletimizden sevgimizden merhametimizi gösteremiyorsak başkan olsak ne olur. Birbirimizi sevelim o kadar çok düşmanımız var ki aramızda kırgınlık olmasın imanımız her şeyi örtmeye yeter dolayısı ile lütfen gönüllerimizi bir gün yaptıklarımızın ve yapmadıklarımızdan dolayı hesaba çekileceğimizin bilince de olalım kısaca mümin olalım diyoruz. Rabbim şehitlerimizi rahmet eylesin. Vatanımızı milletimizi İslam ümmetini şu aziz günlerimizin hürmetine kem gözlerden korusun. İslam ümmetine rahmet ve birlik, ailelerimize de huzur nasip etsin diliyorum. Hepinizi Allah emanet ediyorum. Bu güzel geceye katıldığınız için Allah razı olsun hakkınızı helal edin.”

İl müftüsü Kemal Uçkun konuşmasında şu ifadelere yer verdi:” Sayın Başkanım ve kıymetli din görevli arkadaşlarım hoş geldiniz sefa getirdiniz. Kuranı Kerim, Peygamber mesleğini yerine getirenler olarak Salih amel ile Allah çağıran ve bende Müslümanlarındanım diyen kişilerden daha güzel kim olabilir. Salih amelle çağırdığımız için Kuran bizden bahsediyor tabi başkanımız Mehmet Kocatepe’den de bahsediyor. Camilerin sorunlarıyla hayrat ile uğraştığı için fakir fukara yemek götürdüğünden halka hizmeti hakka hizmet saydığından dolayı ondanda bahsediyor.

Başkanımız, Halitpaşa caminin dışını ve içini çok güzel bir şekilde yapmak için çalışmalara başladı. Allahın mescitlerini Allahın ve ahiret günlerine inanlar yapar diye ondan bahsediyor. Bizden bahsedilen; kolaylaştırın zorlaştırmayın insanları nefret ettirmeyin müjdeleyici olun. Bu din görevlileri olarak kutlanan haftasında bu güzel mekanda bizi ağırladığından dolayı sayın belediye başkanımız Mehmet Kocatepe’ye ve emeği geçen herkese ve yine bu muharrem ayında Cuma günü camilerimizde aşure dağıtmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

KÜLTÜR SOKAĞINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI