Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCATEPE ; “ASIMIN NESLİ SİZİ ANLINIZDAN ÖPÜYORUM”

KOCATEPE ; “ASIMIN NESLİ SİZİ ANLINIZDAN ÖPÜYORUM”

Türkiye Gençlik Vakfı Artvin İl Temsilciliği Ortaokul koordinatörlüğünün düzenlemiş olduğu ’’Çizimlerle 40 Hadis’’ resim yarışması ödül töreni gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ödül töreninde yaptığı konuşmada öğrencileri tebrik ederek hadisleri hayatlarında tatbik etmelerini istedi.

Başkan Kocatepe, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine atfen yazdığı şiirde ki ‘Asım’ın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek, -İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.’ mısralarıyla sözüne başlayarak genç neslin değerlere sahip çıkılmaya başlandığını ifade etti.

Kocatepe ; “ İnancımızı müminler üzerinden kirlettikleri bir dünyada saf temiz milletimizin tarihe mal olmuş yalın inancını anlatan kardeşlerimi tebrik ediyorum.  İşte bize lazım olan bu. Hurafeler, hikâyeler, rüyalar süslenmiş insanları Hıristiyanların ütopik hayalleri ile bir din anlayışı anlatan sözüm ona Dinler arası diyalogun fitnesinden kurtulmuş bir İslam bu işte.  Çok zor zamanlarda güzel konulara temas etmişler Allah razı olsun TÜGVA’mızdan emeği geçenlerden. Asımın Nesli sizi anlınızdan öpüyorum”dedi.

’’Çizimlerle 40 Hadis’’ Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Milli Eğitim İl Müdürü Abdülcelil Kahveci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim,  İl Müftü Yardımcısı Muhammed Aydın, TÜGVA Artvin İl Temsilcisi Halil İbrahim Keskin, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin hadisleri öğrenmesi, zihin dünyalarında canlandırması ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmeleri amacıyla yapılan yarışmaya yoğun katılım oldu.

Program Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sacid Çelik’in Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı. Vakfın yıl boyu yapılan çalışmalarının anlatıldığı slayt gösteriminin ardından kürsüye çıkan TÜGVA Artvin İl Temsilcisi Halil İbrahim Keskin, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Gençlik Vakfını’ın Türkiye’de 3 yıllık bir maziye sahip olduğunu dava manasına ilk insan Hz. Adem’in davasını misyonunu üstlenen bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Keskin, “ Hak ile Batıl mücadelesini veren hakkın yanında yer alan bir gençlik hareketini üstlenmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yarışmadaki amacımız Peygamber Efendimizin hadislerini gündeme getirmek ve ortaokul çağındaki gençlerin bunu kağıda nasıl aktara bildiğini görmekti. Elhamdülillah ciddi bir şekilde katılımı sağladık.

Ödüllerin tedariği ve sponsorluğu konusunda başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’ye ve diğer emeği geçen müdürlerime ağabeylerime çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun”dedi.

Hadislerin İslam dini açısından önemi ve yeri konumu hakkında İl Müftü Yardımcısı Muhammed Aydın kısa bir konuşma yaptı.

Yarışmada dereye giren İl Birincisi olan Merkez Yeni Mahalle Ortaokulu öğrencisi Selen Erdoğan, İl İkincisi olan Arhavi Hacılar Ortaokulu öğrencisi Aleyna Mugonacı İl üçüncüsü Arhavi Hacılar Ortaokulu öğrencisi Esra Uçar altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Artvin’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı