Anasayfa / Galeri / KOCATEPE ; ”ARTVİN DEMEK VEFA DEMEKTİR”

KOCATEPE ; ”ARTVİN DEMEK VEFA DEMEKTİR”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Meclisi kararıyla ismi değişen 3 tane cadde ve bir meydanın açılış törenin de yaptığı konuşmada şehrin değerlerine her zaman olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacaklarını, yeni açılacak caddelerde isimleri yaşatılacağını vurgulayarak “Artvin demek vefa demektir” dedi.

Artvin Belediyesi Meclisi kararı doğrultusunda yeni isim verilen Dr. Emin Özgün caddesi, Şehit Dursun Acar caddesi, Atatürk Caddesi ve Milli İrade Meydanı’nın isim verme ve açılış töreni yapıldı.

Halitpaşa meydanında düzenlenen açılış törenine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Zafer İnce,  Eski Belediye Başkanı merhum Dr. Emin Özgün’ün eşi Hamide, Oğlu Tolga, Kızı Beste, Şehit Dursun Acar’ın ağabeyi Necati Acar, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Artvin halkı katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Dr. Emin Özgün’ü Artvin’in unutmayacağını vurgulayarak adını kendi evinin de olduğu caddeye verdiklerini söyledi. Kocatepe “ Emin Özgün ağabeyimizin vedasına Artvin olarak 15 Yıl belki dostlarını ailesini ihmal ederek 15 yılını verdiği bu şehir Emin ağabeyi sini unutmadı unutmayacak. Biz onun yaptığının üzerine bir tuğla bir taş koyabilirsek buda bizim bahtiyarlığımızdır. İstedik ki bu vedayı vefa ile anıtlaştıralım. Biz Belediye olarak Artvin’imizin Emin ağabeyisine vefamızı onun da evinin bulunduğu caddeye ismini vermekle ölümsüzleştirelim istedik. Biz bize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranıyoruz. Bugün Emin ağabeyimizin ismini bu caddeye verirken belki onun yaptığı hizmetler karşılık değil ama buradan her geçen insan 20 – 30 sene sonra Emin Özgün adını hatırlayacak belki bir Fatiha okuyacak”

Başkan Kocatepe, 3 tane cadde ismi ve bir alan ismi verdiklerini hatırlatarak Valilik Meydanı diye bilenen alanın 15 Temmuz Darbe girişiminin bastırılmasında alanların önemli rol oynadığını ve Artvin’de de 29 gün boyunca nöbet tutulan yer olduğu için oranın adının Milli İrade Meydanı olarak değiştirdiklerini söyledi.

15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Ankara Gölbaşında görev yapan Yusufeli ilçemiz nüfusuna kayıtlı olan ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin yakın arkadaşı dostu Özel Harekât Polisimiz Demokrasi Şehidi Dursun Acar’ın da Artvin’in unutmaması için Halkevi Caddesi olarak bilinen caddeye Şehit Dursun Acar ismini verdikleri söyledi.

Bu şehirde Atatürk isminin verildiği caddenin olmadığını belirten Başkan Kocatepe, Otopark araksında şehir Pazar’ı yapacaklarını söyleyerek “Atatürk Caddesin de pazarımız olsun istedik”  dedi.

Açılışa özel iki tane plaket yaptırdığını da ifaden eden Kocatepe, “ Bir tanesini başkanımızın (Emin Özgün) ailesine vermek üzere onun sahiplerine diğerini ise şehidimizin kardeşine onun ailesine.  Atatürk’ün sahibi millettir onun için Atatürk Caddesi adına plaket yaptırmadım. Milli İrade için de yaptırmadım çünkü Milli İradenin bütünleştiği yer devlettir. Devleti de bugün burada bizler temsil ediyoruz. Dolayısıyla bundan sonra şehrimizin değerlerine yeni açtığımız caddelerde isimleri yaşatacağız. Artvin demek vefa demektir”dedi.

Teşekkür konuşması yapan Eski Belediye Başkanı merhum Emin Özgün’ün çalışma arkadaşı Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, Emin Özgün’le 15 yıl boyunca çalıştığını ve Özgün’ün vefatı Artvin için büyük bir kayıp olduğunu söyleyerek çocukluğunun gençliğinin geçtiği caddeye adını vererek simgeleştiren Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye, Artvin Belediyesi Meclis Üyelerine ve tüm Artvin halkına teşekkür ederek sözleri tamamladı.

Merhum Emin Özgün’ün oğlu Tolga Özgün’de babasının sevgi dolu bir insan olduğunu Artvin’in de sevgi dolu insanların şehri olduğunu söylediğini ifade ederek caddeye ismi verilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye ve herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmalar ardından Dr. Emin Özgün Caddesi adına plaketi Merhum Emin Özgün’ün eşi Hamide Özgün’e Hacer Kocatepe takdim ederken Şehit Dursun Acar Caddesi adına şehidin ağabeyi Necati Acar’a da Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe takdim etti.

Plaket takdimi ardından protokol üyeleriyle birilikte Şehit Dursun Acar’ın Ağabeyi ve Merhum Emin Özgün’ün ailesi cadde isimlerinin açılış temsili kurdeleyi keserek göklere balon bırakıldı.

Artvin Belediye Meclisinin 3 Ağustos günü yaptığı aylık olan toplantısında üyelerin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Halitpaşa Caddesi adının Dr. Emin Özgün, Halkevi Caddesi adını Şehit Dursun Acar,  Otopark arkasından yukarı çıkan eski Adliye binasına kadar uzanan caddenin adını Atatürk Caddesi ve Valilik meydanının adını da Milli İrade Meydanı olarak Belediye kanunları çerçevesinde değiştirmişti.

Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız

Artvin Belediye Spor Basketbol Takımı Öğrencilerle Buluştu