Anasayfa / Haberler / Kocatepe, “30 Ağustos Türk Milletinin Bütün Dünyaya Gücünü Gösterdiği Gündür”

Kocatepe, “30 Ağustos Türk Milletinin Bütün Dünyaya Gücünü Gösterdiği Gündür”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Türkiye üzerinde hain ve kötü emeller taşıyanlara inat, Türk milletinin bütün dünyaya gücünü gösterdiği 30 Ağustos Zaferini ilk günkü heyecanı ve sevinci ile kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Aziz milletimizin yeniden doğuşunu simgeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük destanın 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz”dedi.

30 Ağustos zaferiyle tarihte eşine az rastlanır ve tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş ve bugünde aynı karakterle hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyen bir millet olduklarının altını çizen Başkan Kocatepe mesajında şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos Zaferi vesilesiyle öncelikle vatanımızın kurulmasında ve onun ilelebet muhafaza edilmesinde canlarını yitiren bütün aziz şehitlerimiz ve 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, onların bıraktığı kutsal mirası korumak için canla ve başla çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır.

Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir. Atatürk’ün “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” sözü, ulusumuzun binlerce yıllık tarihini ve bağlı olduğu değerleri en özlü ve yalın biçimde bizlere anlatmaktadır. Ulusumuz, her zaman yurdunu ve bağımsızlığını canından yüce tutmuştur. Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak, bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanları ile birlikte 15 Temmuz kahramanları ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman ordumuzun ve Artvinli hemşehrilerimin Zafer Bayramını yürekten kutluyorum” diye belirtti.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni