Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / KOCAELİ’DE ARTVİN GÜNLERİNE REKOR KATILIM

KOCAELİ’DE ARTVİN GÜNLERİNE REKOR KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Kocaeli’de projesi kapsamında, Kocaeli Artvinliler Birliği öncülüğünde Kocaeli Uluslararası Fuar Alanında 10 Mart’da başlayan tanıtım günleri 13 Mart Salı günü son buldu.

4 gün açık kalan Artvin Tanıtım Günlerine, Kocaelili vatandaşları yoğun ilgi gösterirken fuara toplamda 300.008 kişi katılarak rekor denilebilecek bir sayıya imza atıldı.

Artvin Tanıtım Günleri ilk gününde açılış gerçekleştikten sonra protokol üyeleri stantları gezerek Artvin’i daha yakından tanıdı ve eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Protokolün stant gezilerinden sonra Resul Dindar sahne alarak muhteşem enerjisiyle fuar alanının dolduran binlerce kalabalığı coşturarak ilk günün sonuna gelindi.

Memleket Hasreti Giderildi

Fuarda Artvin’in tüm ilçeler stant açmasıyla Kocaeli’de yaşayan Artvinlilerin memleket hasreti giderdi hem de vatandaşlar Artvin ilini tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu.

Artvin Belediyesi Nostaji ile Teknolojiyi Bir Araya Getirdi

Artvin Belediyesi Fuarda bir yeniliğe imza atarak nostaji ve teknoloji ile Artvin’in tanıtımını gerçekleştirdi.  Günümüz teknolojilerinden olan sanal gerçeklik (3D VR) Artvin’e özlem duyan hemşerilerimizi ve Artvin’i merak eden vatandaşlarımızı Kocaeli’ndeyken kendini Artvin’de hissetme imkanı sunarken; bir yandan da unutulmaya yüz tutmuş olan kartpostal ile Artvin’deki tanıdıklarına belediyemiz aracılığı ile mesaj gönderme imkanı sundu.

Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Artvin Kafkasör Kültür Turizm Festivalinde güreşen devasa boğaları yakından gören vatandaşlar şaşkınlıklarını saklayamadılar ve bu devasa hayvanların doğa harikası Kafkasör Yaylasındaki güreşlerini canlı izlemek istediklerini belirttiler.

Bayram günlerinde köy merkezlerinde kurulan ahşap dönme dolap katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken ahşap arabalar ise çocukların vazgeçilmezi oldu.

Artvin’in yaylarında, köylerinde doğal ortamda otlayan ve daha sonra kesimi yapılan koyun etinden yapılan döner, lezzeti ile katılımcılardan tam not aldı.

Yöresel kıyafetlerden, eskiden kullanılan el aletlerine, ahşap oyuncaklardan Artvin’le özdeşleşmiş boğalara, atmacalara kadar birçok yöresel ve kültürel ürünün bulunduğu Artvin Tanıtım günleri renkli görüntülere sahne oldu.

15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR