Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / “HÜKÜMETİN ELİ ARTVİN’E FAZLASIYLA DEĞMİŞTİR”

“HÜKÜMETİN ELİ ARTVİN’E FAZLASIYLA DEĞMİŞTİR”

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediyemizi ziyaret etti.

Çoruh Park’ında aralarında bulunduğu 244 milyon Liraya mal olan 22 tesisin açılışını yapmak için Artvin’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Artvin Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı

Başkan Mehmet Kocatepe, Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Artvin’e yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkür ederek planlanan yeni yatırımlar konusunda da Bakan Eroğlu’nda söz aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı bölge ve genel müdürlüklerinin Artvin’e yaptığı hizmetlerin Belediye’nin bütçesinin birkaç kat fazla olduğunu söyleyen Belediye başkanı Mehmet Kocatepe, “ Artvin’imize hükümetimizin elinin değdiğini, en çokta Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve bağlı kurumlarımız tarafından yapılmıştır. Yıllardır bu şehrin en büyük sorunlarından biri su ise ki bunu şimdi çözdükse bunu DSİ ve genel müdürlüğümüz sayesinde çözüme kavuşturduk” dedi.

Başkan Kocatepe, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle yapılıp Belediye’mize devredilen 5 tane çalışma oldu. Bunlar, 50 Milyon Bütçelik Artvin İçme Suyu Projesi, 45 Milyon bütçelik Çoruh Park Projesi, insan hayatına destek noktasında beklide en önemli çalışma İskebe Dere Islahı, İskebe Yolu Yürüyüş Parkuru, Geçici Çöp Depolama Sahası Bakanlığımıza bağlı kurumlar tarafından yapılmıştır.

Devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kocatepe, “Halit Paşa Derelerinin Islahı ki bu proje Artvin için çok önemli çünkü bu proje kapsamında o bölgeden yol çıkaracağız. Hayvan Barınağı Projesi ki buda şehrimizin önemli bir sorunu ve bu sorunu da desteklerinizle en yakın zamanda gidereceğiz. İskebe Yürüyüş Yolu 2’ci etap çalışmaları başladı ve kısa surede tamamlanacak. İçme Su Arıtma Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi çalışmaları başladı ve ihaleleri gerçekleşecek. Atatepe’nin Belediye’ye devri, Kafkasör Şehir Ormanının Devri çalışmaları da imzalandı.”

Tamamlanan ve devam eden çalışmalar için Bakanlığa ve hükümete minnettar olduklarını vurgulayan Başkan Kocatepe, Artvin için önemli çalışmalar gerçekleştirmek adına desteklerin devam etmesini istedi. Kocatepe, “ Artvin’e getirilecek 33 km’lik  içme suyu hattına regülatör yapılarak Belediye olarak yılda ödediğimiz 1 milyon TL lik elektriği üretebiliriz.  Bu konuda bakanlığımızdan regülatör talebimiz olacak. İskebe deresine 50 metrelik köprü talebimiz var. Ayrıca c sınıfı yabani hayvan bakım parkı için destek talebimiz de olacak.”

Başkan Kocatepe’nin Taleplerine bu güne kadar olduğu gibi tam destek olacaklarını Belirten Bakan Eroğlu, tüm imkânlarla bu taleplere de gerekli desteklerin verileceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Kocatepe, Bakan Eroğlu’na vermiş olduğu desteklerden dolayı Taş üzerine açılışı gerçekleştirilen Çoruh Park baskılı taş hediye etti.

TBB’DEN ARTVİN’DE İŞ MAKİNALARI HİBE EDİLDİ