Anasayfa / Galeri / HER ALANDA HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

HER ALANDA HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

Kocatepe; ”Bu hizmette çocuklarımız için” dedi.

Artvin Belediyesi tarafından eğitime destek kapsamında 6 okulun bahçesine yapılan kauçuk zeminlerin temsili açılışı yapıldı.

Kauçuk zemin uygulanan 5 okuldan biri olan Artvin 7 Mart İlkokulu bahçesinde yapılan temsili açılış programına Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşgun, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe,  Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdül Celil Kahveci, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Kültür Turizm İl Müdür Vekili Özner Bilmiş,  AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, AK Parti Artvin Yerel Yönetimlerden sorumlu Birim Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Zafer İnce, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çocukların teneffüs, beden eğitim dersleri ve boş zamanlarında oyun oynarken düşüp yaralanmalarını engellemek, daha sağlıklı şartlarda eğitimlerini sağlamak için yapılan çalışmada Milli Egemenlik Anaokulu, Karadeniz Bakır İlkokulu, Çoruh İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve 7 Mart İlkokulu/ Ortaokulu olmak üzere 6 okulun bahçesine toplam 6 bin metrekare civarında kauçuk zemin döşendi.

Okul bahçe düzenlemesi ve sentetik zemin kaplaması açılış töreninde konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin insanının her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayarak Artvin’in caddeleri, sokakları, yolları da yavaş yavaş kaliteli olacağını söyledi.  Kocatepe; “ Artvin insanı her şeyin en iyisine layıktır. Çocuklarımızda en iyisine layıktır. 7 Mart’ta ki yavrularımız da bilmem nerde ki sentetik zeminli okulun bahçesi kadar kaliteli, pırıl pırıl, düşünce kolunun kırılmayacağı, pantolonunun dizinin yırtılmayacağı, başının kanamayacağı bir zemine kauçuk zemine hakkı vardır diye düşündük. Çünkü kalite herkesin hakkı insan olan herkes her şeyin en iyisine layıktır. Biz bu duygularla yola çıktık. Okulların bahçelerinin sentetik yapılması belediyemizin aslı görevi değildir. Ama bizde bir yürek var hele hele öğretmenlikten geldiğimiz için okul ziyaretlerimiz de eyvah diyoruz. Öğrenciler koşarken düşüp kolunu kıracak bacağını yaralayacak diye.

Biz bir taraftan başlamak istedik. İnsan inanınca, düşününce, üretince, kaynakta buluyorsunuz imkânda buluyorsunuz hamdolsun hizmet etme alanı da buluyorsunuz. Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na gittik açık alanlara spor bahçeleri ürettiklerini biliyorduk bizim okul bahçelerine de kauçuk zemin kaplayarak spor alanları yapabilir miyiz dedik. Bizden proje istedi bizde kısa zamanda projemizi yaptık. Çoruh ilkokulundan başlamak üzere 3 tane ilkokul 2 tane ortaokul 1 de anaokulunun bahçesini yapmaya imkânımız oldu. Bunların açılışını yapmamın sebebi ise bunların haricinde 5 tane daha okulun sözünü aldık bu açılış fotoğraflarını Ankara’ya götürüp yapılan hayırlı işin Artvinliyi nasıl mutlu ettiğini göstereceğim.  Marifet iltifata tabidir.  Bizim yaptığımız hizmetler sizlerin gönüllerinde açıldıkça birilerinin de gönüllerini fena halede kapatıyor.  Rabbim bizlere imkân versin daha güzellilerini yapalım. Bizim yaşayamadığımız, bizim sahip olmadığımız imkânlara sizler sahipsiniz. Çünkü bizim dönemimiz de devletin imkânları da bu kadar yoktu. İmkânlar arttıkça hizmet olarak sizlere geliyor. İnşallah yaz ayında da diğer okullarımızın da bahçesini yapmış oluruz. Asıl gönlümüzden geçen imkânımız da olursa bütün okullarımızın bahçelerini böyle pırıl pırıl yapmak istiyoruz”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdül Celil Kahveci ise yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ” Artvin’in eğitimine katkı sunmak, Eğitimde niteliği ve verimliliği artırmak adına yürüttüğümüz bu çalışmaları hayata geçirirken Artvin Belediyemiz maddi ve manevi destekleriyle her zaman yanımızda oldu. İçinde bulunduğumuz Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerimize güvenli oyun alanları oluşturmak amacıyla Milli Egemenlik Ana Okulu, Karadeniz Bakır İlkokulu, Çoruh İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu,7 Mart İlkokulu ve Ortaokulu olmak üzere toplam 6 okulumuz bahçelerinin zemini Artvin Belediyesinin tarafından Kauçukla kaplandı. Böylece Öğrencilerimiz daha sağlıklı ve güvenli oyun ve spor alanlarına kavuşmuş oldular.

Çocuklarımıza hakları olan daha kaliteli eğitim imkânları sağlamanın yollarını bulmak, Ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimle kaliteyi artırmak hepimizin birinci meseledir. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda bize desteklerini sunan Artvin Belediyesi ve Belediye Başkanına Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.”

Vali Yardımcısı Önder Coşgun, Başkan Kocatepe’ye eğitime verdiği desteklerden dolayı Teşekkür plaketi takdim ederek diğer okul bahçelerinin de kauçuk zeminle kaplanması temennisinde bulundu.

Konuşmalar ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte açılış kurdelesini keserek temsili olarak okul bahçeleri hizmete alınmış oldu.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı