Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Halk Eğitim Merkezleri Yıl Sonu Sergisi

Halk Eğitim Merkezleri Yıl Sonu Sergisi

Artvin’de Halk Eğitim Merkezleri 2015-2016 yılsonu sergisi törenle açıldı.

Artvin Valiliği önünde, Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulunca (ASO)  düzenlenen Halk Eğitim Merkezleri yılsonu sergi açılışına Artvin Valisi Kemal Cirit ve Eşi Seval Kaya Cirit, Artvin Garnizon Komutanı Uğurcan Gençay ve Eşi Hatice Nazan Gençay, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin Eşi Hacer Kocatepe, Artvin Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin’de ilk kez Artvin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yanı sıra ve diğer 7 ilçenin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin katılımıyla açılan “Halk Eğitim Merkezleri 2015-2016 yılsonu sergisi’ yağışlı havaya rağmen büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezlerinde yıl boyunca açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yaparak, sergi ve yıl boyunca değişik branşlarda gerçekleştirilen kurslar hakkında bilgiler veren Artvin Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, Halk Eğitimi Merkezlerinin geçmiş kuşaklardan miras olarak bırakılan, toplumları toplum yapan çeşitli kültürel değerleri korumak, yaşatmak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak adına çok önemli görevleri üstlendiğini kaydetti.

-505 Kurs 9750 Kursiyer

Artvin Halk Eğitimi Merkezi olarak 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde bu güne kadar 505 kurs, 9750 kursiyer kaydı gerçekleştirildi. Kadrosunda 1 Müdür 2 Müdür Yardımcısı 24 Öğretmen görev yapan Artvin Halk Eğitimi Merkezi dönemsel olarak 150 civarında usta öğretici ile kurslarını devam ettiriyor.

Törende, değişik dallarda ki kursları başarıyla bitirerek belge almaya hak kazanmış kursiyerler ve açılan kurslarda üstün gayret ve çabayla kursiyerin gelişimine katkı sunan kurs öğreticilerine belge ve hediyeleri verildi.

Halk Eğitim Merkezlerinde ki müzik kurslarına giden öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi dinleyicilerden büyük alkış alırken, tören Vali Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit ile beraberindeki protokolün, serginin açılış kurdelesini kesip stantları gezmesiyle sona erdi.

Sergide birbirinden güzel ve değerli çok sayıda el emeği göz nuru ürün ve eserler vatandaşların beğenisine sunulurken, serginin 3 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni