Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKAN ŞEHİR “ARTVİN”

GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKAN ŞEHİR “ARTVİN”

Konya’dan Artvin’e gelen 55 kişilik kafile Başkan Kocatepe’yi ziyaret etti.

Artvin’e hayran kalan Konyalılar Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkürlerini iletti.

Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla yerli yabancı binlerce turisttin uğrak yeri haline gelen Artvin bu yılda başta doğa turizmi olmak üzere, spor, eğitim ve inanç turizmi gibi birçok alanda misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Artvin, bu yıl ilk altı ayında yaklaşık 65 bin turiste ev sahipliği yaparak son yılların rekorunu kırmış oldu.  Serhat kent Artvin, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi yapıtları, kiliseleri, bünyesinde barındırdığı Karagölleri, barajları, en büyük Atatürk heykeli, en yüksek cam seyir terası ve festivalleriyle alternatifli butik bir turizm kenti haline geldi.

Konya’dan gelen 55 kişilik yerli turist kafilesini kabul eden Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’de son 3 yılda turizm alanında yaşadığı artışa dikkat çekerek, 2017 yaz ayında binlerce turistin ziyaret ettiğini söyledi.

‘Hedefimiz Artvin’i tüm değerleriyle doğru bir şekilde dünyaya tanıtmak’

Başkan Kocatepe, kafileyi Artvin’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek gelen misafirlerin gönüllü turizm elçisi olmalarını istedi. Kocatepe; “ Artvin doğal güzellikleriyle gelen misafirlerimizin başını döndürüyor. Bizler Artvin’imizin sahip olduğu değerleri göz önünde bulundurarak bunları en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Artvin’i tüm değerleriyle doğru bir şekilde dünyaya tanıtmak ve butik bir turizm kenti olmaktır.

Mevlanalar şehri Konya’dan gelerek ilimizi ziyaret etmeniz bu güzellikleri çevrenizle paylaşmanız bizleri çok mutlu etti. Artvin her yönüyle farklı bir şehir. Sizlerde bizlerin gönüllü turizm elçisi oldunuz. Memnuniyetlerinizi dostlarınızla ve çevrenizle paylaşmanızı istiyoruz. Serhat kent Artvin’den Konya’ya selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Sizleri tekrar ilimizde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

“Artvin Kesinlikle Gezilip Görülmesi Gereken Bir Şehir”

Kafile başkanı Meshure Pekçak, 3 Yıldır kamu çalışanları olarak bir araya gelip Türkiye’nin farklı illerine gezi düzenlediklerini söyleyerek bu yılda Artvin’e geldiklerini belirtti.

Artvin’de çok keyifli kaliteli zaman geçirdiklerini ifade eden Pekçak, “Gezi kapsamında Şavşat Karagöl, Ardanuç cehennem kanyonu, Atatepe, Kafkasör, Deriner barajı gibi bir çok yeri gezdik gerçekten muhteşem yerler. 55 kişilik kafilenin 5 kişisi hariç diğer arkadaşlarım ilk defa Artvin’i görüyorlar ve muhteşem doğasına hayran kaldılar. Hepsi sosyal medya hesaplarından Artvin fotoğrafları paylaşıyor.  5 Günlük gezi kapsamında Artvin’i görmek buralarda konaklamak bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Kafile başkanı Meshure Pekçak, “3 yıldır kamu çalışanları olarak bir araya gelip gezi yapıyoruz. Gezi programımızda genel de Belediye Başkanlarımızı ziyaret edip dostluk kuruyoruz.  Artvin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocatepe sağ olsun her konuda bizlere çok yardımcı oldular. Artvin’de çok keyifli kaliteli zaman geçirdik. Konaklama, yemek çok güzeldi.

Bizlerle gezi süresi boyunca yakından ilgilenen her konuda yardımcı olan başta Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye,  Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesisleri Müdürü Şenol Bakır’a ve personeline, Şoförler odası cemiyeti başkan yardımcısı ve bizim ulaşımımızı sağlayan Murat Öztürk, Tuncer Alpaslan’a çok teşekkür ediyorum. Artvin bizler için unutulmaz bir il oldu. Memleketimizde bu misafir perverliğinizi bu güzel doğanızı herkese anlatıp Artvin’in kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu ifade edeceğiz” diye konuştu.

Kafile ziyaret sonrasında programlarına devam etmek üzere belediyeden ayrıldılar.

ARTVİN İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI