Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / DEMOKRASİ NÖBETİNDE 13. GÜN

DEMOKRASİ NÖBETİNDE 13. GÜN

Artvinliler, darbe girişimine yönelik protestosunu 13’üncu gününde de sürdürdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Artvin Valiliği önünde toplanan vatandaşlar “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları atarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini yinelediler.

Çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda Artvinli, darbe girişimine tepki gösterdi.

Artvin Valisi Muhterem İnce ile Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe demokrasi nöbetine katılanlarla bir süre sohbet ederek, aşure ve döner ikramında bulundu.

Yolu kardan dolayı yaklaşık altı ay kapanan Borçka Camili (Macahel) bölgesinde yaşayan İsrafil Yavuz, 1850 rakımlı bölgeden getirdiği doğal kar ve kara kovan balından helva yaparak burada nöbet tutanlara ikram etti. Yine Demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşlara Cumhuriyet Kömürcülük ( Selim ve Ahmet Kaplan kardeşler) tarafından Artvin Döneri ikram edildi.

Artvin Doğal Ürünleri Gibi İnsanıyla Da Doğal

Artvin Valisi Muhterem İnce, demokrasi nöbetinin 13’cı gününde gazetecilere yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi milletimize karşı yapılmış bir darbe girişiminden sonra milletimiz bu meydanda toplandı. Tüm ülkemizde olduğu gibi Artvin’de darbeyi püskürttü ve engelledi. 13 gündür milletimizle birlikte nöbetteyiz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz ve darbelere hayır diyerek, Milli iradeye sahip çıkıyoruz. Bu demokrasi nöbetimizin 13. gününde Borçka Camili bölgesinden bir vatandaşımız nöbette olan vatandaşlarımıza bir sürpriz yaptı. Atalarımızdan günümüze kadar süre gelen tamamen doğal kardan yapılmış olan ve içerisinde tereyağı ve organik baldan kar helvası yaparak nöbet tutan vatandaşlarımıza ikram etti. Arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Artvin işte bu doğal ürünleri gibi insanıyla da doğaldır. Burada gerçekten insanlar arasında çok güzel ilişkiler var. Kardeşlik, birlik ve beraberlik var. Biz bu doğal yaşamı hem insanlarda hem de ürünlerinde devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Ülkemiz Rahat Olsun 7/24 Demokrasi Nöbetindeyiz

13 gündür 7/24 Demokrasi nöbetine Artvin Halkı olarak devam ettiklerini söyleyen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Burası Artvin, sıra dışı insanların yaşadığı yerdir. Böyle sıra dışı etkinlikler ve eylemler oluyor” dedi.

Demokrasiye yapılan saldırıya karşı Artvin her geçen gün zenginleşen artan etkinliklerle cevap verdiğini belirten Başkan Kocatepe, “ Şehrimiz 13’cı günde de demokrasi nöbetine ilk günkü istek ve coşkuyla devam ediyor. Çocuğu yaşlısı, genci, kadını, erkeğiyle tek vücut Artvin meydanlarda milli iradeye ve demokrasisine sahip çıkıyor. Her gün farklı etkinlikler ve ikramlarla insanlarımız buradalar.  Bugünde kar helvası, Artvin döneriyle cevap verdi. Artvin her gün artan bir istek ve coşkuyla demokrasi nöbetine devam ediyor. Daha önce Rusya işgal etmeye çalışmıştı bugünde Amerika ve onun işbirlikçileri işgal denemesine kalkıştı. Belki bu konularda Artvin Türkiye’de en çok etkilenen bir şehir. Ülkemiz rahat olsun 7/24 demokrasi nöbetindeyiz” diye konuştu.

Vali İnce ve Başkan Kocatepe,  darbe girişimi esnasında ülkenin her yerinden olduğu gibi Artvin’den de şehitler olduğunu anımsatarak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.

KÜLTÜR SOKAĞINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI