Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / DEMİRCİLER KÖYÜ TAŞKIN KORUMA İNŞAATINDA İNCELEME

DEMİRCİLER KÖYÜ TAŞKIN KORUMA İNŞAATINDA İNCELEME

Artvin Borçka Demirciler Köyünde inşaatı devam eden taşkın koruma ve dere ıslahı projesini  Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, il ve ilçe protokol üyeleri incelemelerde bulundu.

DSİ 26’ncı Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılarak inşaatını başlanan Demirciler ve Çevre Köyleri Taşkın Koruma ve Dere Islah çalışmaları incelemesine Vali Kemal Cirit’in yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, DSİ 26’ncı Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, İlçe Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Artvin İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci kurum müdürleri, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta,sivil toplum örgütü temsilcileri ve köy halkı katıldı.

Demirciler Köyü Muhtarı Cumali Yerebakan, Demirciler köyü ve çevre köylerde yapılan hizmetlerden dolayı devlet yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Atan -Bizlere Düşen Bundan Sonrası İçin Ciddi Tedbirler

Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan’da yaptığı konuşma da 2015’in Ağustos ve Aralık ayında Borçka’da yaşanan sel felaketinde Borçka merkez ve köylerde büyük tahribatlar olduğunu kaydetti. Bu felaketti ilk günden son güne kadar çok titiz bir afet yönetimi sergilendiğini ifade eden Atan, Devlet imkanlarıyla çok kısa bir süre içinde felaketin yaralarını sardıklarını söyledi.

Yağışların bol olduğu bir bölgede yaşamaları nedeniyle bu tarz felaketle karşılaşma oranlarının yüksek olduğunu kaydeden Atan “Bizlere düşen bundan sonrası için ciddi tedbirler. Bugün burada DSİ Bölge Müdürlüğümüzün yapmış olduğu taşkın koruma ve dere ıslah çalışmasını yerinde inceliyoruz. İnşallah bu proje tamamlandığında bu yöre insanı sel diye afet diye bir tedirginlik yaşamayacak” dedi.

Dinçer Aydoğan -İl Genelinde 25 Proje Yürütüyoruz

DSİ Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, köy muhtarının ısrarlı talepleri üzerine gerekli incelemelerin yapılmasından sonra burada çok özel bir dere ıslahı çalışması başlattıklarını söyledi. Geçen yıl Ramazan Ayında Demirciler köyünde köy halkının projenin yapımı için söz verdiğini hatırlatan Aydoğan, sözünü yerine getirmenin mutluluğunu ve gurunu yaşadığını söyledi.

Aydoğan “13 milyon liralık bir proje yürütüyoruz. Müteahhitimizle projenin yapımı sırasında istişarelerde bulunduk.  Çok kaliteli bir proje yapıyoruz. Burada ilk defa çelik kalıp kullanıyoruz. Bu köyün bu hakkıdır. Para problemimiz yok. En güzeliyle burada işimi yapacağız. Bölgede 3 tane proje yürütüyoruz.

Sadece burada projelerimiz yok il genelinde 25 proje yürütüyoruz. En fazla yağış alan ilçelerimiz Hopa, Arhavi, Borçka buralara daha fazla önem vermemiz yadsınamaz. Devisgel dersinde Kasım ayında meydana gelen heyelan sonrası meydana gelen hasarlarla ilgili olarak ivedilikle bir proje  çalışması yaptık. Bu çalışma tamamlanmak üzere. Bu yılda bu projenin ihale edileceğinin müjdesini vermek istiyorum” dedi.

Borçka İlçe Kaymakamı Ertuğrul Örnek’ ise DSİ Bölge müdürlüğünün verdiği taahhütlerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek DSİ Bölge Müdürlüğüne bu projelerden dolayı teşekkür etti.

Vali Cirit DSİ’nin Artvin’de 2015 Yılında 500 Milyon Liraya Yakın Yatırı Yaptığını Söyledi

Son olarak konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, yaklaşık 12 milyon liralık dere ıslah çalışmasını bölgedeki köy grubu içinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Cirit “Bugün burada devletimizin hükümetin vatandaşımıza hizmet adına çalıştığına bir kez daha şahit oluruz.  Bugün burada yapılan çalışmaları yerinde incelemek köylülerimizle bir arada bulunmak için burdayız. Yaklaşık 12 milyonluk dere ıslah çalışmasını bölgedeki köy grubu içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Vali Cirit Demirciler köyünün Borçka’nın en güzel köylerinden birisi olduğunu kaydederek “Önümüzdeki süreç içinde siz güzel insanlarla bir çok güzel projede birlikte olacağız. Tabi ki devletimiz birçok yatırımı milleten aldığı yetki ve kaynakla yapmakta. Her tür yatırımı yaparken en etkin en optimal ve herhangi bir israfa sebebiyet vermeden gerçekleştirmek durumdayız. Bu vatanın bir adım daha öne çıkmasında başta biz kamu görevlileri sonra yerelde ki arkadaşlarımızla birlikte elimizden gayretin en üst seviyede sergilemeliyiz” diye konuştu.

Buradaki yatırımcı kuruluşun DSİ Bölge olduğunun hatırlatan Vali Cirit DSİ’nin Artvin’de 2015 yılında ki yatırımının 500 milyon liraya yakın olduğunu kaydetti. Vali Cirit “Devletimiz sadece bir kurumu vasıtasıyla Artvin’e bu kadar miktarda yatırım yapıyor. Diğer kurumlarımızda var. Bir çok alanda sizlere hizmet üreten kurumlarımız var. Her noktada bizler bunları en iyi şekilde gerçekleştirmek için çabalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vali Cirit konuşmasının ardından taşkın koruma ve dere ıslahı çalışmasını üstlenen inşaat firması yetkilisi ile projenin en kısa sürede bitirilmesi için pazarlık yaparak burada yürütülen çalışmanın önümüzde ki yıl bugüne bitirilmesi  sözünü aldı.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, beraberinde ki protokol mensupları ve şirket yetkilileri ile çalışmaları inceleyerek bildi aldı.

Artvin’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı