Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / CUMHURİYET VE ŞEHİTLERİMİZ ANISINA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

CUMHURİYET VE ŞEHİTLERİMİZ ANISINA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Artvin’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl coşkusu Fener Alaylı düzenlenerek kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yılı kutlamaları kapsamında Artvin Belediyesinin organize ettiği “Fener Alayı Yürüyüşü” vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinden Halitpaşa meydanından geçip İnönü Caddesinden yürünerek Milli İrade Meydanı (Valilik Önü) son buldu.

Fener Alayı yürüyüşüne Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Garnizon Komutanı P.Albay Adnan Dinçsoy, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşte TRT HABER mikrofonlarına açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla şunları söyledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümüyle Artvin’imizde muhteşem bir heyecan yaşıyoruz. Fener Alayımız binlerle ifade eden insanlarla Devlet Millet bütünleşmesiyle yürüyoruz. Meşalelerimiz şehitlerimizi anlatıyor. Cumhuriyetin öncesinden sonrasından bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi yad ediyoruz Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta Kurtuluş Savaşımızda şehit olan şehitlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları öncesi sonrası bu vatan için en son 15 Temmuz ve nihayet bugün bile Hakkari’de şehit düşen bütün şehitlerimizin anısına yürüyoruz. Güçlü Türkiye Cumhuriyeti devam ettiği müddetçe değerlerimiz değerlerine değer katacak. Aynı ruhla 93 yıl öncesinden daha güçlü bir şekilde bir dünya devleti olma yolunda büyük Türkiye’yi kurma yolunda devletimizin hükümetimizin gayretlerine Artvin olarakda katkı sunduğumuzu düşünüyoruz. Gerçekten de her zamankin den daha çok milli duyguların tavan yaptığı günleri yaşıyoruz. Bununda etkisini gördük. Her zamankinden daha kalabalık daha hızla daha heyecanlı bir Artvin yaşıyoruz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. “

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, “ geçmişi şanla şerefle dolu bir milletiz. Türk milleti olarak genç Cumhuriyetimizle birlikte 93 yıldır emin adımlarla büyük Türkiye hedeflerine muasır medeniyetin üzerine çıkma yoluna devam ediyor. Bu ülkeyi birlik beraberlikten kardeşlikten hiç kimse koparamayacak. Bu ülkenin geleceğine tuzak kuranlar muvaffak olamayacaklar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bunu yaşadık. Bu millet bir ve beraber olarak yaşamasına devam edecek. Cumhuriyetimizin 93. yılında  bu vatanı bize emanet eden büyük ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yine 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın demokratik bir ülke olarak inşallah bölgesinde yıldızı parlayan bir ülke, dünyaya da ışık tutacak bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. “

Artvin Valisi Ömer Doğanay ; “  Cumhuriyetimizin 93. Yılında büyük bir coşkuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları arkasına Fener Alayını da eklemiş bulunuyoruz. Birlik Beraberlik içerisinde gerçekten ben bundan çok memnun oldum katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nice Cumhuriyet bayramlarında inşallah hep beraber birlik içerisinde dirlik içerisinde kardeşlik içerisinde bulunmak dilek ve temennisiyle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum”

TBB’DEN ARTVİN’DE İŞ MAKİNALARI HİBE EDİLDİ