Anasayfa / Haberler / ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Artvin’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törene,  Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Belediye Başkanı Vekili Erkan Yazan,  Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Toktaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu kurum müdürleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay ve Belediye Başkanı Vekili Erkan Yazan’ın şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Tören saygı duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapan Piyade Yüzbaşı Deniz Ayar, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden, isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anmak maksadıyla bugün burada toplanıldığını söyledi.

Ayar, şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya azmin, cesaretin ve fedakârlığın sayısız örneklerinin sunulduğu Çanakkale Savaşı’nın, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu kaydetti.

Ayar konuşmasında “Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, gerektiğinde vatanı için “şehit” olmayı en şerefli görev olarak kabul eden, 7’sinden 70’ine, kadın erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle; kurtuluş savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye cumhuriyetini kurmuşlardır.

Çanakkale zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve vazifeleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir” diye konuştu.

Daha sonra İlkmal Üsteğmen Ferhat Özdağ “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri seslendirdi.2340-canakkale-zaferinin-101-yildonumu-kutlandi-450x0

Şehitlik Defterine günün anlam ve önemini içeren duygularını yazan Vali Cirit ardından yaptığı konuşmada, 18 Mart’ın tarihin dönüm noktası olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı’nın ulusların “kahramanlık” denilince aklına gelen nadir anlardan olduğunu ifade eden Vali Cirit “O gün, dönemin en güçlü ordularına sahip, işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini, tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir gün.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü ve Şehitler Gününde; bayrağı, görevi ve kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek, mertebelerin en yükseği şahadet mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Bundan 101 yıl önce olduğu gibi, harici ve dahildeki işbirlikçiler maalesef milletimizin gücünü yeniden test etmek istiyorlar. Yeniden birlik ve beraberlik ülkümüze saldırarak, vatan topraklarında operasyonlar planlamaktalar. O gün olduğu gibi bugün ve hatta gelecekte de Türk Milletinin parçalanamayacağını, bu toprakların bölünemeyeceğini bir kez daha görecekler.

Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ile her ne şart altında olursa olsun bu topraklardan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya haykırıyor, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi bir günde, destansı mücadeleleri ile canlarını veren şehit ve gazilerimiz ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ve Aziz Şehitlerimizin huzurunda saygıyla  eğiliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Garnizon Şehitliği’ndeki tören, şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması ve okunan Kur-an’ı Kerim’in ardından sona erdi.

Daha sonra etkinlikler, Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi’nde Artvin İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi’nde ki programda Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Kore Gazilerine sembolik gazilik madalyası verdi.

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONLARI BAŞKAN KOCATEPE’Yİ ZİYARET ETİ