Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BÜYÜK ARTVİN FUARI BASINA TANITILDI

BÜYÜK ARTVİN FUARI BASINA TANITILDI

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi organizasyonunda 08-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında Çoruh Park’da düzenlenecek olan ‘2. Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’ basın toplantısı Artvin Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kentin prestij mekanı Çoruh park’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı programı Artvin’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle paylaşıldı.

Vali Yardımcısı Adem Başoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin başkanlığında yapılan toplantıya Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı İsmet Başar ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’e ait güzelliklerin ve değerlerin en iyi Artvin’de anlatılacağı düşüncesiyle büyük Artvin fuarı düzenlediklerini söyledi.

Kocatepe;”Turizm kenti Artvin’i en iyi yerinde tanıtırız diyerek geçtiğimiz sene ilkini yaptığımız Artvin tanıtım fuarını bu yıl daha da profesyonel şekilde yapacağız. Fuarın ekonomik değerlerinin olduğunu unutmadan Fuar içerisinde Artvin’in sosyalliğini artıracak etkinliklere de yer vereceğiz bu etkinlikler kapsamında odun kesme yarışması, Şarkı Söyleme Yarışması, Halat Çekme, Silor Yeme, Döner Yemek yarışmalarına konserlere, çalıştaylara yer vereceğiz.

Fuar hazırlık sürecinde geçen yıl ki fuarın üstüne koymak için proje yarışması düzenledik ve yarışmaya 2 firma katıldı. Biri geçen yıl ki fuarı yapan firmaydı diğeri de Aartı Firması 2 firmada; Sayın Vali yardımcılarımızın, benim, Ticaret Odası yetkililerinin ve başkan yardımcılarının olduğu heyete sunum yaptılar sunum sonucunda oy birliği ile Aartı Organizasyon firmasının projesini seçtik. 08.08.2018’de ki Artvin tanıtım fuarını Aartı organizasyon yapacak.

Fuarımızın bu yıl ki teması Bal üzerine olacak

Bu yıl ki fuarımızın temasını ‘Bal’ olarak belirledik. İlerleyen yıllarda Artvin’e özgünleşen farkı bir ürün belirleyeceğiz. Bal konusunda Murgul ve Borçka ilçelerimizin öncülüğünde  Arıcılık konulu bir çalıştay düzenleyeceğiz.

Siz değerli basın mensuplarını Artvin’imizin dışarıya açılan kapısı olarak görüyorum ve bunda dolayı bu organizasyonu ve Artvin’imizi tanıtmada sizlere çok iş düşüyor. 08.08.’de Hayde Artvin’e diyerek herkesi Artvin’e davet ediyorum.” diye konuştu.

Artvin Vali Yardımcısı Adem Başoğlu ise Artvin’in tanıtımına büyük katkı sunacak olan bu projenin en iyi şekilde yapılması ve bunun tanıtılması noktasında çalışmaların devam ettiğini bu konuda basına büyük iş düştüğünü belirterek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmalar sonrasında Fuar Organizatörü Murat Sancar, fuarın plan ve programını sunum eşliğinde basına anlattı.

Çoruh Park’da ikincisi düzenlenecek ve 1 hafta sürecek 2. Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı; Artvin’in kültürünün tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

08.08.2018 tarihinde başlayacak olan Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarının teması ‘BAL’ olurken birçok etkinlik ve yeniliğe de ev sahipliği yapacak.

Artvin Tanıtım Fuarının Artık Kurumsal Bir Kimliği Var

Artvin Bölgesinin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtım merkezi haline getirilmesini hedeflendiği Uluslararası Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarının  kurumsal kimliği hazırlandı.Artvin’in çeşitliliğini ifade eden bir logo tasarımı yapıldı. www.arvinfuari.com adlı web sitesi kurularak instagram ve facebook sayfaları aktif edildi.

Çeşitli Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

1 hafta sürecek fuar etkinliğinde nostalji yapılarak açık hava sinemasında yeşil çam filmleri izlenilecek. Halat çekme, odun kesme, eşler yarışması, ses yarışması, silor ve döner yeme yarışmaları, konserler ve çeşitli etkinliklerle de fuarda renkli anlara yaşanılacak.

Artvin’de Bir İlk Toplu Nikah Töreni

Artvin tanıtım fuarında ilçelerden de gelecek çiftlerle toplu nikah töreni yapılacak.  Çiftlerin düğün fotoğrafları Atatepe’de nikah öncesinde çekilerek bu mutlu günleri ölümsüzleştirilecek. 08.08.2018 saat 20.18’de yapılacak olan toplu nikah töreni ile çiftler hayatları boyunca hatıralarından silinmeyecek anlar biriktirmiş olacak.

Esnafla Toplantı Yapılacak

Artvin Fuarında stant almak isteyen esnaf ve kurumlar www.arvinfuari.com web sitesi üzerinden detaylı bilgi edinerek ön teklifte bulunabilecekler. Önümüzdeki hafta başında esnaf ile bilgilendirme ve istişare toplantısı yapılacaktır.

Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarının günlük program akışı şöyle:

8 Ağustos Çarşamba; Toplu Nikah Töreni,  Şavşat Belediyesi Katkılarıyla Silor Yeme Yarışması, Açılış Konseri

9 Ağustos Perşembe; Çeşitli Etkinlikler, Yusufeli Belediyesi Katkılarıyla Amatör Ses Yarışması, Açık Hava Sineması

10 Ağustos Cuma; Çeşitli Etkinlikler, Arhavi Belediyesi Katkılarıyla Tomruk Kesme Yarışması, Açık Hava Sineması

11 Ağustos Cumartesi; Çeşitli Etkinlikler, Hopa Belediyesi Katkılarıyla Eşler Yarışması, Açık Hava Sineması

12 Ağustos Pazar; Çeşitli Etkinlikler, Ardanuç Belediyesi Katkılarıyla Döner Yeme Yarışması, Açık Hava Sineması

13 Ağustos Pazartesi; Çeşitli Etkinlikler, Kemalpaşa Belediyesi Katkılarıyla Halat Çekme Yarışması, Açık Hava Sineması

14 Ağustos Salı; Çeşitli Etkinlikler, Borçka ve Murgul Belediyesinin Katkılarıyla Arıcılar Derneği Arıcılık Çalıştayı, Kapanış Konseri yer alacaktır.

KAYIN MANTARI ARTVİN’E TANITILDI