Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BÖLGENİN TEK HAYVAN PAZARINA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

BÖLGENİN TEK HAYVAN PAZARINA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Artvin Belediyesi tarafından Artvin- Yusufeli yolunun 1’inci kilometresinde Artvin Belediyesi Mezbahanesi yanında kurulan ‘Artvin Belediyesi Hayvan Pazarı’na ilgi her hafta artarak devam ediyor.

Her hafta pazar günü hayvan alım satım ve kesimi amacıyla hizmet veren Artvin Belediyesi Hayvan Pazarı  hayvan satıcıları ve halk tarafından yoğun ilgi görüyor.

Adak kurbanı, sağımlık süt ineği, damızlık tosun ve kanatlı hayvana ihtiyacı olan vatandaşların her Pazar günü kurulan Artvin Belediyesi Mezbahanesi yanındaki Canlı Hayvan Pazarını beklediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yıllardır Artvin’de ihtiyaç olan bir Pazar olduğunu söyledi.

Kocatepe;” 3 hafta önce hayata geçirdiğimiz bu projemizi halkımızın ve hayvan sahiplerinin sahip çıkması bizleri mutlu ediyor. Her hafta Pazar günü İlimiz merkezden, ilçelerden ve çevre ilerden hayvan sahipleri hayvanlarını getiriyor. Bunun yanında ünlü yem fabrikaları stant açarak besicilere hayvanlarının beslenmeleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuyorlar. Vatandaşlarımız hem ihtiyaçlarını karşılamış oluyor hem de çocuklarını getirerek hayvanları yakından tanıma imkanı buluyor. Bizlerde hayvan sahiplerine ve vatandaşlarımıza gerekli desteği sunuyoruz. Veteriner hekimimizin kontrolünde vatandaşlarımız sağlıklı bir alışveriş yapma imkanı sağlıyoruz. Burada hayvan sahiplerine, vatandaşlarımıza ve bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere Artvin adına teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİMDİ SIRA ARABA PAZARINDA

Hayvan Pazarının istenilen seviyeye geldiğini belirten Kocatepe, şimdi sıranın Araba Pazarında olduğu söyledi.

Pazar günleri Hayvan Pazarına yakın bir yerde Araba Pazarı yeri açıp şehirde ki bütün galerileri bu alanda toplamak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan  Kocatepe ;” Hareketli bir şehir istiyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız şehrin hareketlenmesinde önemli bir noktaya gelse de Mezbahanemizin yanında kurmuş olduğumuz hayvan pazarıyla Pazar günlerinede bir hareketlik kattık. Şimdi sıra Hayvan pazarımıza yakın bir alanda aynı gün  Araba Pazarı açmak için çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak şehirde ki galerileri bir araya toplayıp hem şehrin trafiğini rahatlatmış hem de bölgemizin önemli bir eksiğini daha gidermiş olacağız.

Burada ki amacımız hem şehri rahatlatmak hemde araç alım satımını canlandırmak ve ilimiz dışından da ilimize araç satıcıların ve vatandaşların gelerek ticaret yapabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Böylece ekonomimize de canlılık kazandırmış olacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONLARI BAŞKAN KOCATEPE’Yİ ZİYARET ETİ