Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BELEDİYE EKİPLERİNDEN KAFKASÖR DE YOĞUN MESAİ

BELEDİYE EKİPLERİNDEN KAFKASÖR DE YOĞUN MESAİ

Artvin Belediyesi temizlik ekipleri 36’cı Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivalinde gece gündüz tam mesai yaptı. 3 gün süren festival öncesinde festival alanlarının hazırlanması, festival süresince ve festival sonrasında Kafkasör mesire alanlarının temizlenmesi için yoğun mesai harcayan Belediye ekipleri vatandaşlara temiz ve hijyenik bir ortamda festival geçirmelerini sağladı. Festival sonrasında da mesaiye devam eden Artvin Belediyesi Kafkasör alanında genel temizlik çalışmaları yaparak Kafkasör yaylasını temizledi.

Düzenli Çalışmalarla Temiz Bir Festival Alanı

Artvin Belediyesi Temizlik İşleri müdürlüğü tarafından planlı programlı yürütülen temizlik çalışmalarında festival öncesi arena tribünleri boyama, genel çevre temizliği ve haşerelere karşı ilaçlama yapılarak festivale gelen vatandaşlara temiz bir çevre sundu. Ekipler aynı hassasiyeti planlı olarak festival süresince yürüterek aksaklıklara meydan vermedi.

Kafkasör alanında festival süresince 2 iş makinesi 2 hafriyat kamyonu ve yaklaşık 20 kişi temizlik personeliyle vardiya usulü görev yapan ekipler sabah 07.00’da mesaiye başlayarak gece geç saatlere kadar vatandaşlara hizmet verdiler. Festival esnasında alanda ki dükkânlara ve çadır kuran vatandaşlara çöp poşetleri dağıtımı, arena içerisinin temizlenmesi ve arena alanının sabah akşam olmak üzere genel temizliğinin yapılması ile festival sonrasında Kafkasör alanının genel temizliğinin yapılma işlemleri gerçekleşti. Cumartesi ve Pazar günü yapılan temizlik çalışmalarında Kafkasör arena ve çevresinden yaklaşık 85 ton çöp toplandı.

Her Anlamda Sorunsuz Bir Festival Yaşadık

Bazı yayın organlarında ve bir grup tarafından sosyal medyada paylaşılan Belediyeyi hedef alarak belli kişilerin Kafkasör’ü çöplükten kurtardıkları haberleri asılsızdır. Bahsi geçen kişilerin sözde Kafkasör alanındaki çöpleri toplama görüntüleri 10 Temmuz 2016 Pazar günü sabahın erken saatlerinde Artvin Belediyesi temizlik ekiplerinin çalışma saatlerinden önce sadece bir alanda sırf gösteriş olsun ve Belediyeyi eleştirelim mantığıyla gerçekleştirdikleri bir durumdur.  Festival boyunca Belediye temizlik personeli düzenli olarak sabah saat 07.00 dan akşam geç saatlere kadar genel temizlik çalışmaları gerçekleştirmiştir. Sözü geçen olay 09 Temmuz 2016 Cumartesi gecesi çadır kuran vatandaşların sabaha kadar süren eğlencelerin sonrasında oluşan çevre kirliğidir. Ekipler 07.00’de mesaiye başlayınca kadar bir gurubun küçük bir alanda temizlik yaparken çekilen birkaç kare fotoğraf ile Artvin Belediyesini hedef alan sözlerle paylaşılmak maksadıyla yapılmış asıl haberlerdir.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, festival öncesiyle, festival zamanı ve sonrasındaki genel temizlik, düzenleme çalışmalarıyla sorunsuz bir festival yaşandığını belirtirken temizlik çalışmalarından da festival alanlarında ki vatandaşların oldukça memnun kaldığını söyledi. Bir kaç kişinin söyledikleri gibi festival alanının çöplükten geçilmediği, ekiplerin görevlerini yapmayıp alanın temizliğinin belli bir grup vatandaş tarafından yapıldığı söyleminin gerçeği yansıtmadığının da altını çizen Başkan Kocatepe, Amaçları gerçekleri çarpıtarak Belediyeyi hedef almak olan belli bir grup, temizlik ekiplerinin çalışma saatleri dışında küçük bir alanda sadece fotoğraf karesi vermek için yaptıkları bir gösteriş olduğunu söyledi. Festivale katılan bütün vatandaşların her şeyi gördüğünü ve kimin ne amaç güttüğünü çok iyi bildiğini de söyleyen Kocatepe, “ Birileri her şeyi bir kenara bırakıp yalan yanlış hakaret ve söylemler üretirken bizler bu şehrin güzel insanlarına her alanda hizmet etmeye devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Festivalimize katılan ve mesai kavramı gözetmeksizin fedakârca çalışan mesai arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim” dedi.

Yüz Ak’ıyla 3 Yılda Yaptığımız Hizmetleri Halkımıza Anlattık