Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KOCATEPE’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu söyledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Kocatepe, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakarca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür” dedi.

Belediye olarak Artvin’de Yerel Yönetişim Örneği gösterdiklerini muhtarlar ve belediye arasındaki koordinenin ve iletişimin güçlendirilmesi amacıyla geçen sene Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduklarını söyleyen Başkan Kocatepe, ” Belediyemiz bünyesinde muhtarlıklar müdürlüğü kurduk. Burada muhtar arkadaşlarımız mahalleleriyle ilgili planlamalar yapıyor. Oluşturmuş olduğumuz mahalle meclisleriyle mahalle sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Mahallenin sorunlarını bizzat dinlemek için mahalle meclis toplantıları düzenleyip, bu toplantılarda aldığımız talepleri uyguluyoruz. Mahallelerdeki insanlarımız ile yerel yöneticilerin birlikte karar alma ve uygulamasının en güzel örneğini Artvin’de uyguluyoruz. Ayrıca uygulamaya koyduğumuz çalışmaları da yine muhtarlarımızla birlikte düzenli olarak yerinde inceleyerek hizmeti en iyi şekilde vatandaşımıza sunmaya çalışıyoruz.

Mahalle muhtarlarımızda sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor bizde bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Artvin Belediye Spor Basketbol Takımı Öğrencilerle Buluştu