Anasayfa / Haberler / BAŞKAN KOCATEPE’DEN İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 565. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

BAŞKAN KOCATEPE’DEN İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 565. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İstanbul’un Fethi’nin565. yıl dönümü mesajında 29 Mayıs 1453, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktası olduğunu vurgulayarak Fethi’n 565.yıl dönümünü kutladı.

Başkan Kocatepe ; “Asırlar öncesinden müjdelenen İstanbul’un fethiyle yeryüzünün bu eşsiz ve paha biçilemez şehri, bu aziz millete vatan olmuş, çağlar değişmiş, karanlık bir devir bitmiş ve aydınlık bir devir başlamıştır. 29 Mayıs 1453, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktası olmuştur.

Fethin ardından Bizans halkına ‘Herkes dilinden, dininden, malından, canından müsterih olsun.’ diye seslenen Fatih, İstanbul’u hoşgörü, barış ve adaletin sembolü haline getirmiştir. İstanbul’un fethinde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ortaya koyduğu tavır, bu şehrin inşası ve dünya merkezine dönüşmesi için takip ettiği siyaset, sadece dün için değil, bugün için de büyük bir referans özelliğine sahiptir. Fetih ruhuyla milletçe bir ve beraber oldukça, birbirimize saygı, sevgi ve hoşgörü anlayışı ile yaklaştıkça ülkemiz çok daha güçlenecek ve dünyaya yön verecek medeniyet, yine bu topraklardan yayılacaktır.

Bu düşüncelerle İstanbul’un Fethi’nin 565. yıl dönümünü tebrik ediyor, Fatih Sultan Mehmet ve onun kutlu askerlerini, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.

ARTVİN BELEDİYESİNDEN MİLLİ BİR ADIM DAHA