Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE’DEN AŞURE GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KOCATEPE’DEN AŞURE GÜNÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Muharrem ayının ilahi bereketin,  feyzin, ihsan ve keremin coştuğu, bollaştığı bir ay olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kocatepe, “Muharrem Ayı’nın matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumlarının da atıldığı bir aydır. Aşure farklı tatların bir arada güzel bir lezzete dönüşmesi gibi, toplumda da farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir yaşam yakalamaktır.

Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolüdür. Tıpkı aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi, Türk Milleti olarak, farklılıklarımızla birlikte ortak bir hedefte buluşuyoruz. Milletimiz yüzlerce yıldır sürdürdüğü gelenekle bugün de “uğruna can verilen ata yadigârı topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın altında ” birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de paylaşmaya devam etmektedir. Son yıllarda yaşadığımız acıları unutmak artık aşure aşının lezzeti gibi kaynaşarak, gönüllerimizi birleştirerek, hep birlikte mutlu ve huzurlu günler yaşamak istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili Peygamberimizin torunu İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, asırlardan beri Hz. Peygamber ve ehl-i beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin, Artvinli hemşerilerimizin huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi.

BAŞKAN KOCATEPE 27 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ ARTVİN BELEDİYESİNE KAZANDIRDI