Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN STRASBOURG’DA

BAŞKAN KOCATEPE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İÇİN STRASBOURG’DA

Başkan Kocatepe, Türkiye’yi ve Artvin’i temsil etmek için 31’inci Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi katılmak üzere Strasbourg’da gitti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 18-21 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Strasburg kentinde yapılan 31’inci Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katıldı.

4 yıl boyunca Artvin’i ve Türkiye’yi Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yerel meclis üyesi olarak temsil edecek olan Başkan Kocatepe, 3’üncü kez kongrede yer alıyor. 4 gün sürecek olan kongrede gündem konularının görüşülmesinin yanı sıra kongrenin teması ‘Yerel Yönetimlerde Şeffaflık ve Etik’ olacak.

Başkan Kocatepe, 47 ülkenin üyeliği ve seçimle gelmiş üyelerin katılımıyla Avrupa ülkelerinin sorunlarının görüşüldüğü, çözüm odaklı çalışmaların yapıldığı,  Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye’yi temsil eden heyet içerisinde yer alıyor.

Kongre kapsamında Kıbrıs’taki yerel demokrasi tartışması ve uygulamasına ilişkin görüşmeleri, kadınların siyasete etkin bir şekilde katılmaları ve yerel düzeyde siyasi temsiliyetleri gibi birçok konu ele alınacak. Yine kadınların siyasette etkin olmaları noktasında yasal düzenlemeler, kadın kotalarının artırılması, kadınların karar mekanizmasında etkinliklerinin artırılması üzerine görüşmeler yapılacak. Ülkelerin bu konularda reform önerileri ve seçim sistemlerinin geliştirilmesi konuşulacak. Tüm bu görüşmelerde Türkiye’yi Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe temsil edecek.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ ZAFERİ KONULU KONFERANS