Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE, PAZARCI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN KOCATEPE, PAZARCI ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediyenin sosyal tesisi olan Artvin Sofrasında, pazarcı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelerek yeni Pazar yerinin işleyişi hakkında istişarede bulundu.

Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesinde İnşası devam eden 150 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yapılan pazar yerinde 3 metre standarttan toplam 100 tezgah ses ve aydınlatma sistemi de bulunacak. Üzeri polikarbon ile kaplanarak gökyüzü fonu kullanılarak Artvin’e modern bir semt pazarı kazandırılacak. Pazar günleri dışında otopark olarak da kullanılabilecek.

Başkan Kocatepe Pazarcı esnafıyla buluştuğu kahvaltıda: Pazarcıların kendi aralarında yönetim kurmasını, tezgahların kategorileştirilmiş şekilde kurulmasını, giriş çıkışlarda zabıta ve elektronik tartının bulunacağını söyleyerek şunları ifade etti:

100 adet tezgahın olacağı bir Pazar yeri inşa ettik. Üstünü polikarbon ile kaplayarak gökyüzü fonu kullanacağız. Burasını sadece Pazar yeri olarak değil otopark olarak da düşünebiliriz. Altını da temiz bir şey yapabilirsek birçok sosyal proje gerçekleştirebileceğimiz bir alan kazanmış olacağız.

Altta kalan yan taraflar doldurularak düzleştirileceğiz.. Ses ve Işık sistemi olacak. Pazarın giriş ve çıkışlarına zabıta ve elektronik tartı koyarak bir düzen sağlamak istiyorum. Artık o onun yerine koydu dışarıdan geldi bu adam gelmeyecekti olmayacaktı duymak istemiyorum bunun için bir düzen sağlayacağız ve bu düzeni de zabıta zoruyla değil de sizin kendi aranızda kurduğunuz yönetimle yapalım.

Artvin Semt Pazarı Çevre İlleri Kıskandıracak

Artvin Semt Pazarı bölgedeki illeri kıskandıracak güzellikte olması için bu istişare toplantısını yapıyoruz. Burada 5 kişilik bir heyet kuralım Pazar yerimizi onlarla yönetelim ve düzenimizi sağlayalım. Herkesin yeri belli olsun herkes gelip pazarda ürün satmasın. Gerçekten pazarcılık yapmak isteyen pazarcılık yapsın. Adamın pazarcılıkla ilgisi yok yeni Pazar kurulacağını öğrenmiş burada yer kapmaya çalışıyor burada sizin kuracağınız yönetim ile bunlara müsaade etmeyiz. Şarküteri grubu, Kıyafet grubu, Meyve-Sebze grubu, köyden ürününü getirip satanlar bir yerde olacak şekilde gruplandırırsak daha temiz düzenli bir pazarımız olur. Bu gruplarda kendi alanları için aralarında kura çekerek nerede tezgahlarını açacaklarını belirleyecekler.

Pazarcı Kıyafeti Giymenizi İstiyorum

Eğer giyerseniz belediye olarak pazarcı kıyafeti alıp size hediye etmek isterim siz güzel şeyler yaparsanız daha güzel şeyler olur.

Yer Sıkıntısı Yaşamayacağız

Arkadaşlar yer sıkıntımız olmaz standardımız 3 metre ama bana 3 metre yetmez diyen varsa ihaleye girer kendine yetecek kadar yer alabilir. Herkesin Pazarcı kartı olacak. Erzurum Rize vs. yerden gelip yer alırım bu Pazar tutarsa daha sonra gelirim tezgâhımı açarımlara izin vermeyiz bunu da ancak sizin kuracağını o 5 kişilik yönetim ile gerçekleştirebiliriz. Siz ne kadar gayret edip yardım ederseniz o kadar güzel olacak.

Ulaşım Şuan ki Kullanılan Pazar Yerinden Sağlanacak

Ulaşım noktasında kışın yüklü dönemde şuan mevcut kullanılan Pazar yerinden sağlanacak.

Şuan ki Pazar yerinin orayı da türlü türlü sanat etkinliklerinin yapılacağı belediyenin sosyal tesisi yapmayı düşünüyoruz.

15 TEMMUZ’UN 2. YILINDA ARTVİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR