Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE İFTARDA MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN KOCATEPE İFTARDA MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Artvin Belediyesi Sosyal Tesisleri Artvin Sofrasında gerçekleşen iftar programına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Zafer İnce, Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Alkan, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı İsmet Başar, Artvin Belediyesi Özel Kalem ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Erşan Kaya, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

İftar saatinden önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kocatepe, gazetecilerle sohbet etti. Ardından ezan sesiyle birlikte iftarlarını açtılar. Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ülkemizin çok hassas günlerden geçtiği bu günlerde basın mensuplarıyla birlikte şehrin güzelliklerini ve aynı sofrayı paylaşmanın bu şehrin hizmetkarı Belediye Başkanı olarak kendisini mutlu ettiğini belirterek davete katılan herkese teşekkür etti.

Kocatepe; “ Ramazan ayı Artvin’e hamdolsun bereketiyle güzellikleriyle geldi. Artvin’imize 3 yıldır gece gündüz demeden hizmet üretmeye çalışıyoruz. Sizleri iftar softasında çok fazla yormadan bu hizmetlerimizin bir kısmını paylaşmak isterim. Geçtiğimiz aylarda şehir merkezimize yeni giriş yolu projemize başladık ve birkaç gün önce asfaltını da dökerek hizmete açmaya hazır hale getiriyoruz. Bildiğiniz üzere Artvin’e İnönü caddesinden giriş çıkış sağlanıyordu. Allah nasip etti zor olan bir işe girişerek %60’ın üzerinde eğimi olan kayma riski olan bir yoldan belediyemizin arkasından Cumhuriyet caddesinden Artvin ‘e giriş yapalım dedik İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de bugün itibariyle yol olarak bitirmiş durumdayız”

‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yeni şehir giriş yolunun yapılmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın en büyük desteği olduğu hatırlatarak yolun ismine de ‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ verdiklerini söyledi.

Kocatepe; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildiğimiz günden bugüne kadar Belediyemizin bütçesinin birkaç katı destek oldu.  Araç, gereç, teknik, üst yapı gibi birçok konuda maddi manevi destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu yüzden yeni giriş yolumuza Dr. Kadir Topbaş Bulvarı olarak tüm Belediye Meclis üyelerimizin oy birliğiyle bu caddenin ismini buraya verdik” dedi.

Yolun Maliyeti 7 Milyon TL

Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ın 7 milyon TL ‘ye mal olduğunu ve Artvin Belediyesi bütçesinin 3’de 1’e denk geldiğini belirten Başkan Kocatepe, yol hakkında teknik bilgiler verdi. Kocatepe;” Yeni giriş yolumuz AVM’den Belediyemizin arkasında ki Atapark’a uzanan çapraz bir yol. Proje uzunluğu 350 metre. Toprakarme sistem olarak yapılan bu yolda 2 bin m2 beton plakalar kullanıldı. 50 bin m3 stabilize taş dolgu yapıldı. 2 bin m3 taş duvar yapıldı. 500 m3 perde beton yapıldı. 6500 metre 5 cm kalınlığında çelik şerit uygulaması yapıldı. Ortalama 8 metre genişliğinde 15 cm yüksekliğinde sıcak asfalt yapıldı. 250 metre açık su kanalı, 150 adet duvar aydınlatma led sistemi, 10 adet aydınlatma direği ve maliyeti 7 Milyon tl ve bunu İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yaptık.  Yürüyüş yolu ve korkulukları da tamamladıktan sonra Kafkasör Festivalimizin kortej yürüyüşünü bu yoldan yapacağız” dedi.

Hasan Ekinci Caddesi

Haziran ayı meclis gündeminde meclis üyelerinin oy birliğiyle Yeni Mahalle 19 Mayıs Caddesi olarak geçen Hastahene virajı ile Şelale düğün salonu arasında ki bölgeye Artvin’e önemli hizmetleri olan 1993 – 1996 yılları arasında Orman Bakanı olarak görev yapan hemşehrimiz Hasan Ekinci’nin isminin verildiği söyleyen Başkan Kocatepe, “sayın bakanımızın bu şehre hizmeti var onun isminin de memleketinde yaşatılmasını istiyoruz. Başka önemli simalarında isimlerini yollar açıldıkça yeni yerler yapıldıkça isimlerini vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Artvin’imiz her geçen gün özlediğimiz hayalini kurduğumuz butik bir turizm kenti olma yolunda devam ettiğini de dile getiren Başkan Kocatepe, ‘yüz akıyla 3 yıl’ hizmet sunumunu anlattı.

Artvin’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı