Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN KOCATEPE DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Artvin Merkez’de görev yapan din görevlileriyle Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Artvin sofrasında düzenlenen programa Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Müftüsü Hasan Güneş, merkez ve köylerinde görev yapan din görevlileri katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  Camiler ve Din Görevleri haftası dolayısıyla Artvin’de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelmeyi arzuladıklarını ifade ederek haftanın çok güzel bir şekilde kutlandığını söyledi.

Başkan Kocatepe ; “Din görevlilerinin nasıl ki iyiyi güzeli dini tebliğ etme görevi varsa bizde Artvin Belediyesi olarak bunların fiili olarak tebliğ etme görevimiz var. Güzel örnek olma zamanı. İnsanlar artık söze bakmıyor uygulamaya bakıyor. Bizler bir Müslüman idarecinin, Müslüman belediye başkanı nasıl olması şeklinde bir misyon yüklenmişiz üzerimize onun için ne kadar yaparsak o kadar başarırız. Ben inanıyorum ki Artvin’in manevi imajı her geçen gün olumluya gidiyor. Birileri bu şehrin imajını maneviyatsız bir şehre zorlamışken bizler hayır öyle değil Artvin maneviyatlı bir kenttir sözünü söyletmeliyiz sadece sözde değil uygulamada.

Artvin’de ki camileri gördüğümüz zaman bende şaşkınlığımı gizleyemedim. Başka bir cami kültürü var. Osmanlı camileri belli, Selçuklu camileri belli ama Artvin’de çok farlı bir yapı var.  Biz başka bir özel çalışma yaparak İslam mimari tarihine Artvin özel mimarisi diye bir sayfa açtırabiliriz. Sizler gerçekten güzel şeyler yapıyorsunuz tebrik ediyorum sizleri. Bizlerde sizlerin yanınızdayız, gücümüz yettiğince sizin mesleğiniz de sizlere yardımcı olmak için uğraşıyoruz.

Bizlerin davetini kırmayıp geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim haftanızı görevinizi daim eylesin. Başka programlarda yeniden bir araya gelmeyi arzu ediyorum”dedi.

Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş,  Camiler ve din Görevlileri Haftası münasebetiyle Artvin’de bazı etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak bu programlara katkı sunan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür etti.

Müftü Güneş ; “ Bu haftaya sahip çıkmaları Camiler ve Din Görevlileri haftasını ne kadar önemsediklerini bizlere göstermiş olduklarını görüyoruz. Bundan dolayı bütün kardeşlerimize ve daire amirlerimize teşekkür ediyoruz. Cami sadece kendi içerisinde dağılmış olan insanları bir araya toplayan mekânlar değildir.  Camiler bugün olduğu gibi cami dışında da bizleri bir araya getirebilen mekânlardır.  Cami etrafında buluştuğumuz takdirde Allah’ın izni ile ayrışma olmayacaktır.  Cami merkezli bir hayatı öncelemeye gayret göstemeliyiz”dedi.

ARTVİN BELEDİYESİNDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ