Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE, ATATEPE’DE ÖĞRETMENLER İLE BİRARAYA GELDİ

BAŞKAN KOCATEPE, ATATEPE’DE ÖĞRETMENLER İLE BİRARAYA GELDİ

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Camiasıyla Atatepe Sosyal Tesislerinde yemekte buluştu.

Artvin Belediyesi Atatepe sosyal tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, AK Parti Artvin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar, Memur Sen Artvin İl Temsilcisi İbrahim İnce, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Selman Güney’in yanı sıra eğitim camiasından 200’e yakın davetli katıldı.

Programda günün anlam ve önemine binayen; en genç, en kıdemli ve en uzun süre çalışıp emekli olan öğretmene değişik hediyeler takdim edildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Atatepe’de düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada Şehrin imarından daha ziyade gönüllerin ve beyinlerin imarlarını yapmanın önemine vurgu yaparak öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu söyledi. Başkan Kocatepe; “ Öğretmenler sadece dünyada değil ahrette de en kazançlı işi yapan değerli kardeşlerim; gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister kahve bahane istedik ki siz can dostlarımla bir araya gelelim bunun için en güzel bahane 24 Kasım. Tabi ki böyle bir günde hatırlanmak güzel bir şey ama bir gün bahane sizler her gün öğretmensizsiniz bizlerde size her gün minnettarız.

Gençlerimiz Sizin Eserinizdir

Dedeleri divan edebiyatı yazan gençler duvar edebiyatçısı oluyor. Dedeleri de bir öğretmenin eseriydi torunları da bir öğretmenin eseri onun için kardeşlerim gençlerimiz sizin eserinizdir. Arkadaşlar tek başarı kriteri üniversiteyi kazandırmak olmamalıdır. Olursa, Amerika’da doktorasını yapmış canı sıkıldı diye annesini boğan insanlar türer. Çevrenin imarını bırakın ama ne olur gönüllerin ve beyinlerin imarını sizler yapın.  Lütfen öğrencilerinize  sevgiyi, saygıyı ve insanca yaşamayı öğretin.  Ne olur derse girdiğinizde insanlara gönül huzuru verecek sohbetle başlayın. Kardeşliği muhabbeti öğretin.

Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz

Bizim soframızı şereflendirdiniz Allah razı olsun Allah sizi cenneti ile cezalandırsın Cennetine hapsetsin bize de dua edin beraber olalım. Belediye olarak canla başla bir saniyemiz boş olmamakla koşturuyoruz. Bunu söylemekte bir sakınca görmüyorum sabah 6 da çıkıyorum 8,30 a kadar mesai yapıyorum şehrimizde ne kadar cadde sokak var %80’inini geziyorum niye acaba buzlanma olmuş mu çöpü almışlar mı diye ? Hz. Ömer’in gece karanlıkta sokakları gezerek ihtiyacı olan kimseler var mıdır kıssaları ile büyümüş insanlarız rabbime hamdolsun onları kendi bünyemde yaşamayı nasip etti. Bize destek olan her kardeşimizden Allah razı olsun bizim işlediğimiz her sevapta sizde kazanıyorsunuz yapmadığımız her işten dolayı da siz sorumlusunuz eksik gördüğünüz her şeyde gelin başkanım öyle değil şöyle yapalım hepiniz birer istişare kurulu üyemiz gibi olun. 8,30 da eve geçip hazırlanıyorum 9 da çıkıyorum 18.00’dan sonrada yine sokakları denetliyoruz.

Mutfakta Biz Sunumda Siz Olun İstiyoruz

Bu zor şehirde hep beraber yaşıyoruz ben mutfakta güzel yemek çıkarabilirim ama buna sahip çıkmak ve anlatmak çok önemli. Artvin’imizde yıkmak çok maharet bir şey yapıyoruz onu nasıl karalarızın hesabını yapanlar var. Adam şu kadar yılda bir sokak yapmamış biz 2 tane bulvar açmışız onu da nasıl insanları kafasını bulandırırız diye %20 lik yol mu olur diyor birazcık yorum yapılabilir yalan söyleyin de bende kızmayayım tamam beğenmiyoruz çok daha güzel yapabilirdi diyebilirler. Ne olur bizim çalışmalarımızı beğeniyorsanız sahip çıkında şu hayırlı hizmetler devam etsin. Orta ölçekli bir köye belediye başkanı oldum. Şimdi şehir yapıyoruz. Artvin’i yaşanabilir 6. En temiz havası olan 2. Dünyada da en çok ziyaret edilen 85. Türkiye’de de 4. Kent yaptık. Etrafımdaki ekibimin çoğu öğretmenlerden oluşuyor belki öğretmenliğimiz kadar başarılı değiliz.  İmkânımız el verse de şu çocuklarımıza eğitim malzemesi spor malzemesi verebilsek. Şimdi öğrencilerimizin yararlanabileceği bilgi evi açacağız yani çocuklarımız gelip orda ders çalışacak. Ben hazırım ne isterseniz emrinizdeyim. Büyük şehirlerimizde ne varsa Artvin’imizde de olacak.  Öğretmenler gününüz 24 Kasım kutlu olsun.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci  ise “Belediye başkanımız her zaman bize destek oldu ve çocuklarımızın oyun alanlarının iyileştirilmesinde bir çok katkısı oldu bugünde bizleri bir araya getirdiği için şükranlarımı sunuyorum ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, “21 yıl Gazi ilköğretim okulunda görev yaptım Halkoyunlarına önem verdim ve çocuklara halk oyunlarını sevdirdim şimdide Belediye Başkan yardımcısı olarak Artvin’imize hizmet ediyorum inşallah Artvin’imiz de memnundur.”diyerek öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirtip tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Programda genç öğretmenler adına konuşma yapan Hicret Sönmez, bu güzide topluluğun karşısında ve meslekteki ilk öğretmenler günün de konuşma yaptığından dolayı duyduğu heyecanı dile getirerek geceyi organize eden Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür etti.

Gece, Artvin’in  en kıdemli öğretmeni ve aynı zamanda halk ozanı olan Ahmet Yaran’ın  24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili yazdığı şiiri söylemesiyle devam etti.

Ahmet Yaran’dan sonra kürsüye çıkan emekli öğretmen Hamza Aydın; 30 yıllık meslek hayatında kurduğu hayalin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe tarafından gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek okul bahçelerine yapılan kauçuk zemin kaplamasından dolayı teşekkürler etti.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı