Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCATEPE, ALMAN MECLİSİNİN KARARINI KINADI

BAŞKAN KOCATEPE, ALMAN MECLİSİNİN KARARINI KINADI

Almanya Parlamentosu’nun 1915 olayları için sözde ‘soykırım’ demesine yönelik yasa tasarısını kabul etmesine bir tepki de Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den geldi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Alman parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı kararını kınayarak “Soykırım arayanlar Suriye’ye, Karabağ’a, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a, Myanmar’a, Bosna’ya baksın” dedi.

Almanya Federal Meclisinin sözde “Ermeni soykırımı” iddialarını kabul etmesi üzerine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe bir kınama mesajı yayınladı. Başkan Kocatepe mesajında Soykırım arayanlar Suriye’ye, Karabağ’a, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a, Myanmar’a, Bosna’ya bakılmasını vurgulayarak Tarihin parlamentolarda yazılamayacağını, sözde soykırım iddialarını gündem yapmakla yalanların gerçek olduğunu gösteremeyeceğini söyledi.

Kocatepe,” Almanya Federal Meclisinin aldığı kararı yok hükmündedir. Dünya tarihin de tescillenmiş hukuken ilk ve tek soykırım Almanlar tarafından Yahudilere yönelik olarak yapılmıştır. Soykırım görmek isteyenler şehirlerin de kurdukları fırınlara ve kendi tarihlerine baksınlar. Hiç bir siyasetçi, hiç bir tarihçi ve hiçbir bilim adamı bizim o şanlı ve şerefli tarihimizde soykırım göremez. Meclisler de birilerine uşaklık yapılarak yapılan oylamalarla tarihin yazılamaz. Ne Türk Milletinin ne Osmanlı İmparatorluğunu ve nede Türkiye’nin tarihinde soykırım ve sömürü düzeninin olmadığı en az bizim kadar onlarda biliyordur. Soykırım arayanlar Suriye’ye, Karabağ’a, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a, Myanmar’a, Bosna’ya baksın” diyerek Almanya parlamentosunun ve işbirlikçilerinin aldığı kararı kınadığını ifade etti.

Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Bunu Tanıtmalı