Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / BAŞKAN KOCAETEPE’DEN 21 EYLÜL ALZHEMİR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KOCAETEPE’DEN 21 EYLÜL ALZHEMİR GÜNÜ MESAJI

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 21 Eylül Alzhemir Farkındalık günü ile alakalı bir mesaj yayımladı.

Başkan Kocatepe yayımladığı mesajında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 60 yaş üstü en yaşlı nüfusun Artvin’de olduğuna dikkat çekerek ilde yaklaşık 600 civarından Alzhemir hastası olduğunu söyledi.

Kocatepe; ”Alzhemir hastalığı genellikle ilerleyen yaşlarda görülmektedir ve tıbben bu hastalığın tedavisi henüz bulunulamamıştır. İlimiz nüfusunun yaş ortalamasını da göz önüne aldığımızda yaşlanan bir il durumundayız ve şehrimizde 600 civarında Alzhemir hastası bulunmaktadır.

Alzhemir hastalığı ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmeliyiz. Bu hastalığa ilişkin bilincin artması ve erken dönemde, hastanın günlük yaşamıyla ilgili düzenlemeler, hasta bakımı ve ilaçlardan oluşan tedaviye başlanması, gerek hasta ve hasta yakınlarının yaşamlarının daha kolaylaşmasına gerekse bu hastalığın topluma getirdiği yüklerin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Bunun en önemli basamaklarından birisi toplum, doktorlar, hastalar, hasta yakınları ve hasta/meslek örgütleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesidir. Bunun için Alzhemir gerçeği ile ilişkin şehrimizde farkındalık oluşturacak çalışmalarımız devam etmektedir bu çalışmalardan biride belediyemizin hastane önünde yaptığı semt konağı projesidir.

Burada alzhemir hastalarımız ve yakınları rahatlıkla kalabilecekler hastaneye ihtiyaç duyduklarında hızlıca hastaneye ulaşabileceklerdir ve alzhemir hastalığı ile ilgili bilgilendirme eğitimleri verilecektir.”dedi.

Tüm dünyada ve ülkemizde hızla sayılarının arttığı, çağın hastalığı olarak kabul edilen ve ilerleyen yaşlarda unutkanlık, kendini tanıyamama, gündelik yaşantısındaki görevlerine yerine getirmede zorlanan alzhemir hastalığının farkındalığını artırma ve mücadele etmek için 21 Eylül Dünya Alzhemir Günü olarak belirlenmiştir.

ARTVİN BELEDİYESİNDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ