Anasayfa / Galeri / Artvin’in Kurtuluşunun 96. Yıl dönümü törenle kutlandı.

Artvin’in Kurtuluşunun 96. Yıl dönümü törenle kutlandı.

Artvin’in Vatan topraklarına yeniden kazanılmasının  96. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tebrik mesajları da okundu.

Program sunucusu tarafından okunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında şu ifadeler yer aldı.

“Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi vatanı canlarından üstün tüten kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma karalığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak yaşatmak, muhasır medeniyleler seviyesinin üzerine çıkarmak yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle, geleceğe taşımak için büyü bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Artvin’in bu gurur günü tekrar kutluyor. Tüm Vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım mesajında ise “7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla Artvinli vatandaşlarımızın bu şanlı günlerini tebrik ediyorum.  Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan aziz milletimiz, işgal altında ki vatan topraklarını canı pahasına korumuş, milli ve manevi değerlerinden ödün vermemiştir. Geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesin zaferle taçlandıran milletimiz bugünde bağımsız Türkiye Cumhuriyetine kast edenlere karşı birlik ve beraberlik içinde mukaddes toraklarına sahip çıkacaklardır. Aydınlık yarınlara kavuşturacaklardır. Bu kutlu gün vesile ile vatanın her karış toprağına canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binalı Yıldırım’ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Artvin Çoruh Üniversitesi okutmanı Hüseyin Kurt Artvin’in tarihi ve kurtuluş mücadelesini anlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kocatepe  “Artvin’in kurtuluş dönemlerinde düşmanı kimse onlara bugün yenileri de eklendi. Biz tarihin tekerrür ettiği bu önemli günlerde bu sefer oyunun oyuncusundan öte,  artık bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız deme noktasına geldik. Bu ülkede artık hiç kimse bize Alman ağzıyla, İngiliz, Rus ağzıyla konuşmamalı. Artık ülke olarak oyuncu değil, oyun kurucuyuz. Bu ülkenin her köşesi nöbet mahalli. Gözümüzü kırpmadan nöbet tutmalıyız. Bu günlerler,  milli ruhun yeniden zirveye ulaştığı, tarihin yeniden hissedilerek yeni bir coşkuyla kutlanması gereken, anılmasından öte anlanması gereken ruhun dirilişidir. Bunun için 7 Mart kutlu olsun” diye konuştu.

Törende, Merkez Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencisi Beste Yağmur “Artvin’im” adlı şiiri okumasının ardından, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu “Çoruh’un Kahramanları” adlı oratoryoyu sahneledi.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, Gazi Ortaokulu Halkoyunları topluğunun gösterisiyle devam etti.

Törende Halk Eğitim Merkezi Livane Mehter Takımının gösterisi de büyük beğeni topladı.

Törene, Vali Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, daire amirleri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Vali Doğanay ve beraberindekiler, “Artvin” konulu resim sergisini gezdi.

Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ARTVİN’DE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILIYOR