Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98.YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

ARTVİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98.YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Artvin Belediyesi tarafından Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında “Fener Alayı” yürüyüşü düzenlendi.

Artvin Belediyesinin ‘Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşu’ kutlamaları kapsamında organize ettiği yürüyüş Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, kurum müdürleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Artvin Belediye Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde, ellerindeki Türk Bayrakları ve meşalelerle Milli İrade Meydanına kadar (valilik binası önüne) kadar yürüdü.

Milli İrade Meydanın da son bulan Fener Alayı yürüyüşü sonunun konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; Şehrin hakim tepelerine başka bayrak asmak isteyenlerin çok olduğunu fakat Milletimizin o gün ki ruhla karşı koyduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

Başkan Kocatepe: ”Yağmura soğuğa rağmen, dedelerimizin ninelerimizin aylarca bu şehri kurtarırken yaşadığı sorunlardan bir tanesi olan hava şartlarının zorluklarını bu gün bu soğuk havaya rağmen yürüyüşe gelerek onların torunları olduklarını gösterdiniz Allah bu ruhu bu aşkı sevdayı gönlümüzden çıkarmasın yoksa Artvin’in hakim tepelerine Atatepe’ye, Kaleye bayrak dikmek isteyen çok var o gün ki düşmanlarımız bugün de düşmanımız ama o gün ki ruh bugün ki ruh diyoruz. Bu soğuk havada fener alayına katıldığınız için Allah sizden razı olsun iyi ki varsınız.” Diye konuştu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk: ”Artvin’in kurtuluş gününün başta Artvinliler olmak üzere tüm ülkemizin milletimizin hayırlı olmasını diliyorum. Sadece Artvin’in kurtuluşunu değil tüm ülkemizin geleceğine varıp geçmişe istikbale yürüyüşünü kutluyoruz. İlelebet milletimizle toprağımızla var olma iradesini kutluyoruz.“ dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE 50 KULÜBE