Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Artvin Belediyesi tarafından mehteran takımı eşliğinde Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi.

Artvin Belediyesinin tarafından düzenlenen yürüyüş çerçevesinde belediye binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, meşale ve Türk bayraklarıyla “Livane Mehteran Takımı” eşliğinde Halitpaşa Meydanına kadar yürüdü.

Mehteran takımının söylediği marşlarla kutlamalardaki coşku zirveye çıkarken, programda “Çoruh Kahramanları” skeciyle Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşundaki kahramanlıklar anlatıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay burada yaptığı konuşmada 7’den 70’ binlerce insanla Artvin’in  kurtuluş yıl dönümünü kutlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Doğanay, “Ülkemizin kurtuluş yıl dönümünü kutlamayan il neredeyse yok. Maraş’ta, Antep’te, Afyon’da, Rize’de Trabzon’da Türkiye’nin her yerinde bu zevki bu millet tatmıştır. Düşmanlarımızı Allah’ın yardımıyla bu vatandan ebedi olarak def ettik. Kurtuluş savaşındaki ruh, 15 Temmuz’daki ruh bu millete ebedi olarak devam edecek.” dedi.

Vali Doğanay, bu vatan toprağını için şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de,  Artvin’in yeniden vatan topraklarına katılmasının 97. yılı ilk günkü heyecanla kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kocatepe, “Dünyaya hükmedecek bir devletin doğum sancılarının yaşadığımız bu günlerde diyoruz ki “Ha Afrin ha Artvin” bizim için fark etmez. Ecdadımızın zaferleriyle, kahramanlıklarının hikâyeleriyle büyüdük. Bunlar mazide kaldı derken rabbim bu millete dosta düşmana Türk’ün gücünü gösterme imkanı verdiği için şükürler olsun” dedi.

Türk Askerinin Afrin’de yeni bir Malazgirt destanı yazdığını belirten Kocatepe, içerde ve dışarda bu günleri karalamaya çalışan dün olduğu gibi bugünde olacağını dile getirerek, “Biz sefere çıkıyoruz. zafer Allah’tandır. Bu ülkede A partisi B partisi derdi yoktur. Ya vatan sersiniz ya da vatan hainisiniz. Bugün savaştaki bir milletin dua eden halkı olarak buradayız. Buradan Afrin’de ki askerlerimize dualarımızı gönderiyoruz.” diye konuştu.

Programın devamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de sürdürdüğü mücadelede şehit düşen askerlerimiz başta olmak tüm şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim okunarak dua edildi.

Kutlamalar, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğunun Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde, sahnelediği  “Kuvayı Milliye” adli tiyatro oyunu ile son buldu.

Programa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Artvin’de Kent Bayramlaşması Yapıldı