Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’İN ÇOCUKLARININ TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

ARTVİN’İN ÇOCUKLARININ TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Artvin Belediyesi Tiyatro ekibi, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Belediye başkanlığı binası önünde ; “Meddah”, “Karagöz ve Hacivat” ile “Orta oyunu” sahneledi. Gösteri büyük beğeni toplarken, Artvin’in çocukları gerek sahneledikleri oyun gerekse de gösterdikleri performans ile gönülleri fethettiler.

Artvin Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirilen gösteriye Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, Birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.

Yerel tiyatro ekimiz Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi tiyatro topluluğu ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sahne alarak izleyicilerine keyifli anlar yaşattı. Belediye Başkanlığı binası önünde oluşturulan sahnede ramazan ayının vazgeçilmezleri olan Karagöz ve Hacivat canlandırmasının yanı sıra, Meddah, Davul atışması, Keloğlan, Üsküdar’a gideriken, Bu bekârlıktan bıktım usandım orta oyunlarıyla, Artvin’in seyirlik oyunu olarak bilinen “Deli Kız Sinin Geliyor” oyunlarıyla izleyicilerinin karşısına çıktı.

Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluk Başkanı Berkay Alkan, oyun arasında mikrofonu alarak Artvin’in yıllardır kültürlü olarak tanındığını geçmişten bugüne Halk Oyunlarımızla bir takım etkinlikler yapıldığını buna ek olarak Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe sayesinde farklı kültürel adımlar atılarak Tiyatro Ekibi kurduğunu bunun içinde Başkan Kocatepe’ye teşekkür plaketi takdim edeceğini söyledi.

Başkan Kocatepe, Tiyatro ekibini anlamlı ve güzel gösterileri için tebrik ederek şunları söyledi. Kocatepe; “ Belediyecilik sadece su, kanalizasyon, alt yapı, çöp değil. Belediyecilik doğumdan ölüme insanların o şehirde yaşayan herkesin her anını doldurabilmektir. Sporuyla, sanatıyla, kültürüyle, sosyal faaliyetleriyle. Biz kendi imkânlarımız ölçüsünde bunu yapmaya gayret ediyoruz. Ne güzel ki bu çalışmalarımızda yetenekli genç kardeşlerimiz var. Tiyatro ekibi kurma düşüncemiz Belediye Başkanlığını kazandığımız günden beri vardı. Araştırma yaparken baktık ki genç kardeşlerimizin böyle çalışması gayreti var bir araya geldik ve adını hemşehrimiz ünlü sinema oyuncusu Öztürk Serengil koyarak çok da güzel bir tiyatro topluluğu kurduk. Şimdiye kadar yarışmalarda çok güzel dereceler yaptılar. Güzel gösterilerde bulundular. Şimdiden sonra da artık hem içeride siz sanat dostu kardeşlerime hem de dışarıda her geçen gün artan profesyonellikle oyunlar oynayacaklar. Artvin’imizi sanat arenasında da özlenen beklenen yerde layıkıyla temsil edecekler diye ümit ediyorum. Böyle bir ramazan gecesinde eskileri hatırlatan hoş bir program hazırlamışlar kendilerine teşekkür ediyoruz. Sizlerin sayısı sizlerin beğenisi arttığı sürece bu kardeşlerimizin de emin olun zenginleşen oyunları performansları artacak. Ben sizler adına aldım bu plaketi. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bir kültür kenti Artvin inşallah kültürde sanatta bir adım daha atmış olsun diyoruz.  Temennimiz Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu hep bu sahnelerde olur diye ümit ediyorum. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum “

Artvin’in çocuklarının sergiledikleri oyun büyük beğeni toplarken, izleyiciler Artvin’de değişimlerin devam etmesinden ve farklı bir ramazan geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Artvin’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni