Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DEN AFRİN’E KAN BAĞIŞI DESTEĞİ

ARTVİN’DEN AFRİN’E KAN BAĞIŞI DESTEĞİ

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle” Artvin’den-Afrin’de ki Mehmetçiklerimize Selam Olsun, Canımız, Kanımız, Vatana Feda Olsun”sloganıyla Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla düzenledikleri kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen kampanya Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’de destek vererek Afrin’de mücadele eden kahraman Mehmetçiklere Artvin’den kanlarıyla destek verdiklerini söyledi.

Artvin Kızılay şube başkanlığınca özel olarak getirilen Kan Toplama Aracı’nda gerçekleşen kan bağışına Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Aydın başta olmak üzere kurum müdürleri STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kan bağışı sonrasında yaptığı açıklamada yoğun destek gösteren Artvin halkına teşekkür ederek kalbi duanın yanında fiili duanında önemli olduğunu söyledi.  Kocatepe; “ Kan bağışı tabi gerektiğinde hayat kurtaran gerçekten son zamanlarda savaşın kanın oluk oluk aktığı dünyamızda kan bağışının önemi bir kez daha öne çıkıyor. Son duruma geldiğimiz de Afrin’de Türk tarihinin çok önemli bir dönüm noktası yeniden büyük adil dünyaya adaleti götürmeye çalışan ecdadımızın yeniden dirilişinin dev adımları atılmakta Afrin’de. Kahramanlarımız orada yeni bir destan yazmakta can vermekte kan vermekte ama ülkesine yan gözle bakanında canını almakta.

Şimdiye kadar ben çok kan bağışı kampanyalarına katıldım ama böylesi yoğun bir katılıma açıkçası böyle yoğun bir katılıma hiç rastlamamıştım. Bizim insanımızın özelliği budur. Artvin insanının özelliği de Türk insanının özelliğine paralel olarak hatta ondan daha fazla hassas çünkü biz serhat kentiyiz biraz daha milli duygularımız zirve yapıyor. Böyle bir günde ülkemizin adı konulmuş bir savaş meydanında bizde Afrin’de ki kardeşlerimize kanımızla size feda olsun diyoruz onlar bu vatan için canını veriyor bizde onlara kanımızı veriyoruz. Vatanımız için her şeyimizi feda ediyoruz. Artvin halkımıza çok teşekkür ediyorum böyle bir duyarlılık gösterdiler. Fiili duadır bu, kalbi duayı da her zaman yapıyoruz.”

ARTVİN BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ OKUL KANTİNLERİNİ DENETLEDİ