Anasayfa / Galeri / Foto Galeri / ARTVİN’DEN AFRİKA’YA SU KUYUSU İÇİN KERMES

ARTVİN’DEN AFRİKA’YA SU KUYUSU İÇİN KERMES

Artvin’de “Kuyuda bir damla suyun olsun” sloganıyla Afrika’da susuzluk çeken vatandaşlara su kuyusu açılması için kermes düzenlendi.

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Artvin Şubesi ve Artvin Gençlik Merkezi tarafından gençlik merkezi sergi salonunda düzenlenen kermese Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İHH Artvin Şube Başkanı Latif Yılmaztürk, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Şenol Alpaslan, kurum müdürleri,STK temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Basın mensuplarına konuşan İHH Artvin Şube Başkanı Latif Yılmaztürk, Afrika’da su sıkıntısı çeken insanların sorunlarına bir nebzede olsa el atmak için “Kuyuda bir damla suyun olsun” sloganıyla bir kermes düzenlediklerini söyledi.

Yılmaztürk, buradan elde edilecek gelir ile Afrika’da su kuyusu açacaklarını ifade ederek, “Gençlik Merkezimizle birlikte bu kermesimiz düzenledik. Kermesin dışında da bu amaç doğrultusunda yardım toplayacağız. Kermes bunun sadece bir ayağını oluşturuyor. Topladığımız yardım paralarıyla Afrika’da su ihtiyacı olan herhangi bir ülkede Artvin Gençlik Merkezi ve İHH Artvin Şubesi adıyla su kuyularımızı açtıracağız. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Babasının telefon dolanırcılarına kaptırdığı 4 bin lirayı su kuyusu için İHH’ya bağışladı

Kermese katılarak katkıda buluna Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri de yaptığı açıklamada, babasın yaklaşık 4 yıl önce telefon dolandırıcılarına 4 bin lira para kaptırdığı söyledi.

Güneri, “Babamın 4 bin lir aparası telefon dolandırıcıları tarafından alınmıştı. Emniyet güçlerimizin operasyonları ile ilgili kişiler yakalandı. Bu paranın geri iadesi konusunda uzlaştırma heyetine gidildi. Babam yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybetti. Bizde kardeşlerimizle birlikte bu parayı İHH’ya verip bu su kuyusunda bir katkısı olmasını istedik. Uzlaştırma heyetine bu paranın Artvin İHH şubesine yatırılması karşılığında bu davadan vazgeçtiğimizi bildirdik. Onlarda bu parayı yatırdılar. Dolandırıcıların babamdan aldığı o parayı bu vesile ile hayırlı bir iş için geri almış olduk” dedi.

KAYIN MANTARI ARTVİN’E TANITILDI